Kristi Saare essee: millal see investeerimisbuum siis päriselt algab?

Autor: Kristi Saare • 3. detsember 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

See, et Balti börsil käib väikese hulga rahatarkade inimeste omavaheline rahaliigutamine, on meelelahutuslikult meedial hea jälgida, ent reaalsusele otsa vaadates on meil siiski vähem investoreid, kui on võlgnikke, kelle pangakonto on kohtutäiturid arestinud, kirjutab investor Kristi Saare Äripäeva essees.

Kristi Saare.
Autor: Liis Treimann

Sõitsin paar nädalat tagasi taksoga ühele üritusele ning muuseas küsis taksojuht, et kas olen see Kristi, kes investeerimisega tegeleb. Iga börsibuumi üle muretseja puhul lööks see kohe peas häirekellad lööma, et appi – taksojuhid investeerivad.

See konkreetne taksojuht tõesti investeeris – arutlesime IPOde üle ning ta näitas, et kõrvalistmel oli Seppo Saario börsiraamat ootel, et seda sõidupauside vahel lugeda, aga sõite oli palju ja aega eriti ei jagunud. Aga vähemalt lisatulu sai investeerimiseks teenida!

Viimased kuud on kohati õhus olnud kerge paanikanoot, et börsil on buum. Kõik tavalised inimesed on jooksnud investeerimismaastikule nagu lehmad kevadel heinamaale ja näpuvibutamist saavad rohelised väikeinvestorid ekspertidelt hommikuti ja õhtuti.

Päriselt numbritele otsa vaadates, ehkki Balti börsil kerge buumimine käib, siis investeerimisbuumist Eestis oleme jätkuvalt väga kaugel.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!