Elmu Koppelmann: väheke pedagoogikast, naljast ja spordist ka

Autor: Elmu Koppelmann • 15. aprill 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Elmu Koppelmanni arvates on lastegrupiga reisil käimisest kasvatuslikult väga palju kasu.
Autor: Tiit Blaat/Scanpix/Ekspress Meedia

Tapa spordikooli käsipallitreener Elmu Koppelmann, kes käis poiste käsipallimeeskonnaga Prahas võistlustel, annab muheda ülevaate sellest, millised on tänapäeva lapsed.

Käisime kolme Tapa spordikooli võistkonnaga käsipalli Praha Cupil, kus osales üle 600 võistkonna. Mina käisin väikeste poistega, 11-12 aastased. Saime 78 võistkonna ja 12 rahvuse seas kahekümne sekka, poisid olid kokkuvõttes tublid.

Kuid seda võib ka kohe öelda, et olime ülekaalukalt kõige väiksemad - nagu „muruniidukiga niidetud ühtlane, kasvult väike võistkond“, kuid lohutuseks siiski, et võiduhimuline.

Saime viis võitu ja kaks kaotust, jõudsime veerandfinaali, kaotades võistkonnale, kelle kaks mängijat mängisid meie jaoks „teisel korrusel“. Kui ka käsipallist midagi ei tea, siis kõik saavad aru, et korvipallis on korvi all eelis kahemeetrisel 1,75 meetrise ees. Sama on käsipallis.

Nüüd artikli mõttest ka. Alustuseks IT juttu. Ilmselt tulevikus ei ole Eesti valitsusel mõtet enam rääkida ainult kooselu teemal, kohe peaks seadustama näitaks hologrammabielud.

Olen poistele rääkinud, et jube raske on mängida käsipalli, kui ühes käes on arvuti või mobiil. Juba hakkab mõjuma, saadakse aru, et pallimäng on ka vahva.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!