"Ma armastan õpetaja tööd... aga ma lihtsalt ei suuda enam"

Autor: Marie-Johanna Kippar • 19. jaanuar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
"Õpetaja töö on imeline, aga sellel pole väärtust, kui teha seda enda vaimse tervise arvelt", kirjutab Tapa gümnaasiumis eesti keelt ja kirjandust õpetanud Marie-Johanna Kippar, kelle viimane tööpäev õpetajana oli 5. jaanuaril.
Autor: Erakogu

Ma armastan õpetaja tööd. Õpilased on minu jaoks alati olnud kõige tähtsamad ja ma nii soovin olla see särasilmne, positiivne, loov ja äge persoon, keda õpilased vajavad… aga ma lihtsalt ei suuda enam, kirjutab Tapa gümnaasiumis eesti keelt ja kirjandust õpetanud Marie-Johanna Kippar, kes otsustas aasta alguses õpetajaametist loobuda.

Seotud lood

Ma võtan sel teemal sõna, sest õpetajad on meie tulevik. Õpetajaid peab hoidma. Eriti alustavaid õpetajaid. Noored ja alustavad õpetajad ei põle läbi sellepärast, et nad ei saa hakkama õpetamisega. Kui keskkond ei ole toetav ja õpetajate järelkasvu ei väärtustata, ongi tagajärjeks ereda leegiga põlemine.

Ma olen saanud oma õpetaja karjääri jooksul palju toetust, kuid kahjuks ei ole see toetus olnud nii tugev, et suudaks mind säästa läbipõlemisest. On loodud ilusad programmid, millest koolid usinasti osa võtavad ning ka koosolekutel tuuakse uhkelt välja, kuidas kool oma alustavaid õpetajaid toetab ja väärtustab. Aga seda, mis päriselt alustava õpetaja sees toimub, ei kujutata ettegi.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!