Lääne-Virumaa Uudised köögis: soolatud kala

Autor: Andres Pulver • 12. veebruar 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Nädalavahetusel võib ju ennast toiduga natuke hellitada. Mis oleks mõnusam, kui alustada päeva pehme saiaviiluga, millel lebamas mõnusad ja värsked oranžikad soolakalatükid.

Looduslikult kasvanud kala ei ole küll nii kauni värvi lihaga kui kasvanduse oma, kuid märksa maitsvam.
Autor: Andres Pulver

Kõige parem on muidugi ise kala kinni püüda. Saab küll. Käisin sel nädalal tänavu esimest korda spinningut loopimas ja õnnestus üks kenasti mõõdus jõeforell kotti saada.

Ega muud, kui kodus kalal „küljed maha“ ehk fileed lõigata ja soolduma panna. Lauale (küpsutuspaberile, fooliumile jne jne) tuleb raputada veidi soola ja pisut suhkrut. Vahekorras umbel 3 osa soola ja 2 osa suhkrut. Täpne kogus sõltub filee suurusest.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!