Septembrist Eesti suurimat lihatööstust Maag Foodi juhtima hakanud Silver Kaur sõnas, et ettevõtte eesmärk on viie aasta pärast võrdsustada oma ekspordi osakaal koduturuga.
„Kui kõik kogupilt kokku panna, siis Maag Food võiks olla selline 50-50,“ sõnas Kaur Äripäeva raadio hommikuprogrammis, milline võiks olla Maag Foodi eksport ja Eesti turu osakaal viie aasta pärast. Ideaalis võiks ekspordi osakaal veelgi suurem.
„Ambitsioonikad plaanid, aga me usume, et need on teostatavad,“ tõdes Maag Foodi juht. Praegu läheb toidutootja 20-25 protsenti toodangust teistesse Balti riikidesse.
Pärast HKScani Balti äride ülevõtmist ühendas Maag Grupp mullu septembris kõik grupile kuuluvad lihatootmise ja -töötlemise üksused – näiteks Rakvere lihakombinaat, Tallegg, Rannarootsi –ühise ettevõtte Maag Foodi alla.
Lisaks rääkis Kaur, kuidas on juhtida Eesti suurimat lihatööstust, millal jõuab Maag Food kasumisse ning kuidas läheb varem konkureerinud toidutööstuste ühendamine.
Silver Kauri intervjueeris Aivar Hundimägi.
Foto autor: Sven Tupits/Maag Grupp.
Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.