5 raamatut, mida iga hasartmängu huviline peaks lugema

Autor: Tasutakasiino.com • 5. oktoober 2023
Jaga lugu

Hasartmängud on ajalooline meelelahutuse vorm, mis pakub põnevust, strateegiat ja adrenaliini neile, kes armastavad riski ning soovivad proovida õnne mängulaua või spordiennustuste maailmas. Hasartmängud on end põimunud erinevate riikide kultuuridesse üle maailma, mis on loonud alustalad majanduste, äritegevuste ja isegi suurlinnade tekkeks.

Hasartmängude maailma põnevate telgitaguste mõistmiseks sügavamal tasandil ja praktilisema strateegilise lähenemise saavutamiseks on oluline omandada teadmisi ja mõtteviisi, mida pakuvad raamatud silmapaistvatel autoritelt.

Allpool on esitatud viis olulist teost, mis heidavad valgust hasartmängude keerukale ja intrigeerivale maailmale, jagades samal ajal praktilisi näpunäiteid, et mille poole hasartmängude maailmas sihtida ja millest võiks pigem hoiduda.

"Bringing Down the House: The Inside Story of Six MIT Students Who Took Vegas for Millions" – Ben Mezrich

Raamat räägib tõsieluloo Massachusettsi Tehnoloogiainstituudi tudengitest ja nende õppejõust, kes arendasid koos välja kaartide lugemise süsteemi eesmärgiga viia Las Vegase kasiinodest koju miljoneid dollareid.

Raamatu autor Ben Mezrich äratab tegelased ellu, käsitledes nende tegevuse intensiivsust, süstemaatilisust ja riske.

Raamat sai bestselleriks tänu enda kaasahaarava jutuvestmise ja casino heist narratiivile. Raamatu põhjal on vändatud ka film nimega “21”.

"Sharp Sports Betting" – Stanford Wong

Raamat keskendub spordiennustusele ja annab põhjaliku ülevaate strateegiatest, kihlveokontoritest ja kihlveoturgudest. See on väärtuslik lugemine kõigile, kes on huvitatud spordihasartmängudest ning soovivad seda maailma paremini mõista.

Eesti online kasiinod vahendavad samuti spordipanuseid, mis teeb raamatust praktilise juhendi, mille teooriaid saab rakendada praktikasse kasvõi samal päeval.

“Sharp Sports Betting” on kõrgelt hinnatud oma selgete ja kokkuvõtlike selgituste tõttu, mis kõnetab nii algajaid kui ka kogenud panustajaid. Sukeldudes strateegiate, kihlveo kontorite ja koefitsientide maailma ja nende mõistmisele, varustab Wong lugejaid kasulike tööriistadega, mis on vajalikud teadlike ja kalkuleeritud panuste tegemiseks.

"Mängur" – Fjodor Dostojevski

Klassikaline romaan tuntud kirjanikult, mis käsitleb hasartmängu probleeme, sõltuvust ja inimloomuse keerukust. Dostojevski annab haarava pildi hasartmängude mõjust.

“Mängur” tutvustab sõltuvuse hävitavat olemust, kujutades, kuidas see võib võtta inimese elu üle ning moonutada tema väärtusi ja suhteid. Tegelased maadlevad oma soovide, sotsiaalsete ootuste ja tegude tagajärgedega, maalides elava pildi hasartmängude mõju all olevast inimese psüühikast.

Dostojevski uurib romaanis oma hasartmängukogemustest toetudes eksistentsiaalset kriisi, millega seisavad silmitsi inimesed, kes on sattunud hasartmängude ja õnneotsingute võrku.

"The Theory of Poker" – David Sklansky

Pokkerikirjanduse vaieldamatu klassik, kus käsitletakse peamisi pokkeriteooriaid ja strateegiaid. Tegu on kohustusliku kirjandusega tõsistele pokkerimängijatele, kes soovivad täiustada oma strateegilist mõtlemist. Raamatus käsitletakse järgmisi teemasid:

- Pokkeri põhiteoreemid;

- Mängustiilid;

- Koefitsiendid ja kaudsed koefitsendid;

- Bluffimine;

- Pokkerikäte lugemine;

- Ettevaatlikus;

- Poolbluff;

- “Tasuta” kaart

“Kasiino" – Nicholas Pileggi

Pileggi raamat avab põneva kardinataguse kasiinoäris, käsitledes seal toimuvat kuritegevust ja võimuvõitlust, mis mõjutavad hasartmängude maailma. Fookuses on maffia jõukude valitsemine 1970-ndatel ja 1980-ndatel tegutsenud Las Vegase kasiinode üle.

Tõsieluline raamat jälgib valdavalt kahe võtmefiguuri elu. Frank "Lefty" Rosenthal, kes on puudega, kuid osav kasiinojuht ning omab sidemeid maffiaga. Tony "Sipelgas" Spilotro, kes on halastamatu ja kuritegelik juht.

Lugeja saab osa kaasahaaravast ülevaade võimust, rahast, kuritegevusest ja Las Vegase maffia domineeritud ajastu viimastest, saatuslikest sündmustest.

Eelnevalt loetletud viiest raamatust leiab enda jaoks midagi väärtusliku iga hasartmänguhuviline - nii algaja, kui kogenud mängija.

Kasulikke teadmisi saavad kõik, kes soovivad paremini mõista hasartmängude erinevaid aspekte ning leida inspiratsiooni ja teadmisi selle põneva maailma kohta. Olgu selleks huvi spordiennustuse, kaardimängude või kasiinoäri vastu, pakuvad need raamatud väärtuslikku teavet ja perspektiive, mis võivad edasist hasartmängu kogemust rikastada ja täiustada.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!