UEFA EURO 2024: Kes on kvalifitseerunud ja kes mängivad play-off’i

Autor: Shirts & Co • 31. oktoober 2023
Jaga lugu

Novembri lõpu seisuga on 21 jalgpalli rahvuskoondist kindlustanud pääsu UEFA Euro 2024 turniirile, mis toimub järgmisel suvel Saksamaal. Edasipääsejate hulgast leiab ootuspäraselt jalgpalligigante nagu näiteks Hispaania, Prantsusmaa, Inglismaa ja Itaalia. Kuid kolmel rahvusmeeskonnal kaheteistkümnest, kelle hulka kuulub ka Eesti, on endiselt võimalus oma koht suurvõistlusel välja võidelda play-offi’del märtsis.

Kes kvalifitseerusid?

UEFA EURO 2024 turniiril võistlevad omavahel 24 riigi rahvusmeeskonnad. Peale kvalifikatsiooniturniiri lõppu on turniirile pääsenud 2 parimat meeskonda kümnest kvalifikatsioonigrupist. Kvalifitseerujad on:

–Hispaania (Grupp A)

–Šotimaa (Grupp A)

–Prantsusmaa (Grupp B)

–Holland (Grupp B)

–Inglismaa (Grupp C)

–Itaalia (Grupp C)

–Türgi (Grupp D)

–Horvaatia (Grupp D)

–Albaania (Grupp E)

–Tšehhi (Grupp E)

–Belgia (Grupp F)

–Austria (Grupp F)

–Ungari (Grupp G)

–Serbia (Grupp G)

–Taani (Grupp H)

–Sloveenia (Grupp H)

–Rumeenia (Grupp I)

–Šveits (Grupp I)

–Portugal (Grupp J)

–Slovakkia (Grupp J)

Lisaks on automaatselt kvalifitseerunud ka Saksmaa kui võõrustajariigi rahvusmeeskond.

Kuidas toimivad Play-off’id?

Kui kahekümneneljast meeskonnast on kahekümne ühe pääs turniirile kindel, siis kaheteistkümnel meeskonnal on veel võimalus võidelda oma koha eest UEFA EURO 2024-l play-off’idel. Need 12 meeskonda on Poola, Wales, Eesti, Island, Soome, Ukraina, Iisrael, Bosnia ja Hertsegoviina, Gruusia, Kreeka, Kasahstan ja Luksemburg.

Play-off’ide semifinaali vastased on juba loositud ja mängitakse järgnevalt:

Grupp 1:

Wales vs Soome

Poola vs Eesti

Grupp 2:

Iisrael vs Island

Bosnia ja Hertsegoviina vs Ukraina

Grupp 3:

Gruusia vs Luksemburg

Kreeka vs Kasahstan.

Kui Eesti peaks poolfinaalis Poolat võitma, siis finaalis tuleb mängida kas Walesi või Soome vastu ning võidu korral ootab ees sõit UEFA EURO 2024’le!

Millal toimub UEFA EURO 2024?

2024 Euroopa Meistrivõistluste avalahing peetakse 14. juunil 2024 Münchenis. Alagrupimängud kestavad 14.-26. juunini ning finaalturniir 29. juunist kuni 14. juulini, mil peetakse finaal Berliinis.

Kes on UEFA EURO 2024 favoriidid?

Hoolimata sellest, et play-off’id on alles ees, räägitakse juba meistrivõistluste favoriitidest ja võimalikest võitjatest ning veebikasiinod nagu näiteks Vivatbet on spordiennustuste ralliks valmis. Prantsusmaa tugev koondis ei tule ilmselt kellelegi üllatusena, kuid nendel võistlustel ei saa mööda minna ka Inglismaast, kelle koondist peetakse lõpuks ometi meistritiitli võitmise vääriliseks.

Portugal on uue treeneri, Roberto Martinezi, käe all hoogu kogumas ning nende suhtes tasub olla valvas. Kindlasti on head võimalused Hispaanial ja Belgial, kuid mida arvata võõrustajameeskonnast Saksamaast? Kas võib loota, et Julian Nagelsmann suudab oma tiimi langusest välja tuua ning et kodupublik mõjub meeskonnale tiivustavalt?

Võistlus tõotab igal juhul tulla põnev ning mängudele kaasa elamise käigus on Vivatbet online kasiinos võimalik kätt proovida ka spordiennustuste alal. Vivatbet spordiennustused annavad kõikidele jalgpallihuvilistele võimaluse teha nii mängueelseid kui ka live-panuseid. See tähendab, et panustamisvõimalused ei lähe peale mängu algust lukku, kuid koefitsiendid hakkavad vastavalt sündmuste kulule muutuma. Kui Vivatbet spordiennustused huvi pakuvad, tasub tutvust teha ka selle veebikasiino boonustega.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!