Millega tuleks arvestada enne, kui ostad kontorisse esimese kohvimasina

Autor: kohvisemu.ee • 27. veebruar 2024
Jaga lugu
Autor: kohvisemu.ee

Tänapäeval on turul nii palju kohvimasinaid, et võib tekkida segadus, kui hakata mõtlema, milline neist osta, mis igaks olukorraks sobib. Kuid on mõned aspektid, mis võivad muuta otsustamise veidi lihtsamaks, milline on see üks ja ainus, parim kohvimasin, mis ei tee mitte ainult teid, vaid ka teie kolleege õnnelikuks.

Kui palju inimesi?

Esimene ja võib-olla ka kõige olulisem asi, mida tuleb arvestada, on see, kui paljusid inimesi kohvimasin teenindab.

Kui teie kontor on väike ja seal on vähem kui kümme inimest, võib olla kulutõhusam valida tablettidega masin või Nespresso. Need kohvimasinad valmistavad fantastilist kvaliteetset kohvi ühe nupuvajutusega, ning mõnel on ka piima aurutamise ja vahustamise võimalus. Nende miinuseks on see, et need ei sobi tegelikult suurematele meeskondadele, välja arvatud juhul, kui teil on järjest paar kohvimasinat kõrvuti.

Teisest küljest, kui teie avatud planeeringuga kontorisse tuleb iga päev väga palju töötajaid, võib õige tee olla hoopis sisseehitatud kohvimasin. Need on kallid, kuid nii seda raha väärt. Kui teie töötajate meeskond on suurem, näiteks üle 30 inimese, on need kohvimasinad kindlasti kaalumist väärt.

Kuhu masin läheb?

Järgmisena peaksite mõtlema, kuhu teie kohvimasinad kõige paremini sobiks. Enamiku kontorite jaoks on köök ilmselge valik. Kui teie kontoris on köök, mis avaneb otse tööalale, võivad mürarikkad kohvimasinad töötajaid liiga palju häirida. Kui teie kontori köök on väike, võivad suuremad kohvimasinad jällegi liiga palju ruumi võtta.

Kuid pole kellegi öelda, et kohvimasinad peavad ilmtingimata kööki minema! Kuni teil on ruumi tasside jaoks, on võimalused tohutud. Mõnel kohvimasinal on jahutusega piimaanumad, nii et te ei pea masinaid isegi külmiku läheduses hoidma. Nutikad kohvimasinad teevad kogu töö teie eest ära.

Milline on mõju keskkonnale?

Ka sellest küsimusest ei saa üle ega ümber: kapselkohvimasinad ei ole keskkonnasõbralikud. Nespresso kohvimasinatega kaasas olevad plastikjäätmed on lausa kurikuulsad. Kuigi need kohvimasinad toodavad maitsvat kohvi, tekitavad need ka probleemi, mida saaks kergesti vältida.

Täisautomaatsed kohvimasinad on selles osas palju paremad, ning lisaboonusena saab teie kontor oma sõna sekka öelda selle üle, millist tüüpi oad kohvimasinatesse lähevad! Kauba tarne tuntud ja spetsialiseerunud ettevõttest hoiab neid põnevil, ning kohvi piisavalt huvitavana, et tööpäevas oleks veidi uudsust ilma liigset jääki tekitamata.

Mõelge sellele, mida soovite oma kontoriga teha ja kuidas keskkonda kohelda. Võite avastada, et asjatute jäätmete vähendamine on olulisem, kui iial mõelnud oletegi!

Mis on kulu?

Võimalik, et kohvimasinate puhul on see suurim kaalukauss. Saadaval on fantastilisi valikuid igas hinnaskaalas - alates alla 100 euro maksvatest filtermasinatest kuni tuhande-euroste sisseehitatud täisautomaatsete kohvimasinateni välja. See sõltub tegelikult sellest, mida saate endale lubada ja kui oluline on kohv teie tööjõu jaoks. Kohvil on palju eeliseid, sealhulgas see, et teie töötajad on õnnelikud ja terved, ning hoonest välja minnes kohvi ostmisele raisatud aja vähendamine. Seetõttu ttasub kaaluda, kui palju raha te tegelikult säästate, kui oma meeskonna kofeiinitaseme meeldival tasemel hoiate.

Kindlasti tuleb arvestada ka paigalduskulude ja kõikide lisadega. Te ei soovi ju arve maksmisel ebameeldivaid üllatusi. Samuti on oluline mitte anda oma töötajatele midagi, mis ei vasta nende vajadustele, kuna see loobib lihtsalt raha tuulde, näidates vaid lugupidamise puudumist.

Kooskõlastage oma kontori vajadused olemasoleva eelarvega, soetades seejärel parimad kohvimasinad, mida saate endale lubada. See on kindel viis näidata oma töötajatele, kui palju te neid hindate, ja pakkuda neile iga päev väikest maiuspala.

Autor: unsplash.com

Kas küsida eksperdilt?

Kontorisse esimeste kohvimasinate valimine võib küll olla oluline, kuid teie ülesanne pole kõiges ekspert olla: on inimesi, kes on rõõmuga valmis teid teie valikute osas nõustama ja otsuse langetamisel aitama. Võib-olla tasub võtta ühendust kohvimasinate pakkujaga, et näha, mida nad arvavad, mida nende kohvimasinate teistesse kontoritesse paigaldamise ajalugu räägib ja kuidas nad saaksid teid aidata.

Kokkuvõte

Kohvimasinate ostmine on suur otsus ja seda ei tohiks võtta kergekäeliselt. Oluline asi, mida kaaluda, on muuhulgas ka see, kui paljusid inimesi see teenindab, kuhu see paigutatakse, sellises koguses kohvi tarbimise keskkonnamõju ning spetsiaalse masina ostmise ja paigaldamise kulud. Õnneks on eksperte, kelle kogu töö seisnebki selles, et nad teavad turul olevate kohvimasinate kohta kõike, ning oskavad teid teavitada ja nõustada teie kontori esimeste kohvimasinate ostmisel.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!