Tapal selgusid kaitseväe meistrid sangpommi tõstmises

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 11. mai 2021
Jaga lugu
Kaitseväe sangpommivõistlus Tapal.
Autor: Oliver Turp

Esmaspäeval, 10. mail toimus Tapa sõjaväelinnakus kaitseväe meistrivõistlus sangpommispordis, kus selgitati nii ajateenijate kui teenistujate hulgast välja parimad sangpommi tõstjad.

„Raskused on selleks, et neid ületada,“ ütles võistluste korraldaja ja ühtlasi ka võitja meeskonna kapten kolonelleitnant Ainar Afanasjev kaitseväe peastaabi saadetud pressiteates. „Teed tööd, näed vaeva, siis tuleb ka tulemus!“

1. jalaväebrigaadi korraldatud kaitseväe meistrivõistlustest võtsid osa 1. jalaväebrigaad võistkondadega Tapalt ja Jõhvist, 2. jalaväebrigaad, küberväejuhatus, õhuvägi, merevägi, toetusväejuhatus, kaitseväe peastaap ning sõjaväepolitsei ja vahipataljoni võistkond – kokku üheksa viieliikmelist võistkonda ja üle 120 sangpommi tõstja.

Võistlus koosnes mitmest harjutusest ning lõppes võistkondliku teatevõistlusega. Esmalt võisteldi kahe sangpommi tõukamises rinnalt sirgetele kätele, millele järgnes sangpommi rebimine parema ja vasaku käega. Teatevõistlusel tuli kolme minuti jooksul sangpommi kas tõugata või rebida.

Teatevõistluse ning kõigi võistkondade individuaalsete soorituste kokkuarvutamisel selgitati välja selle aasta tugevaim võistkond, kelleks sel aastal osutus 1. jalaväebrigaadi Tapa võistkond 2016 punktiga. Teise koha saavutas küberväejuhatuse võistkond 1440 punktiga ning auväärse kolmanda koha sõjaväepolitsei ja vahipataljoni võistkond 1134 punktiga.

Kaitseväe sangpommispordi meistrivõistluste pidamise eesmärk on populariseerida ning arendada sangpommisporti kaitseväes, selgitades sealjuures välja riigikaitsjate seas selle ala parimad, märkis kaitseväe peastaap.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!