Võsul avati täna rannahooaeg

Autor: Anu Viita-Neuhaus • 30. mai 2021
Jaga lugu
Võsu rannahooaja avaüritusel avati uus kossuplats.
Autor: erakogu

Täna pole just rannailm, aga Võsu plaažile inimesi jagus. Jaheda ilma kiuste avati rannahooaeg.

Rannavalvur Priit Pähklamäe töö algab 1. juunist. "Oleme valmis," nentis ta. Staažika päästja sõnutsi toob taevas särav päike juba inimesed rannamõnusid nautima.

"Rahvas liigub, aga suurem seltskond tuleb päikest võtma ja ujuma peale jaanipäeva," rääkis ta.

Täna oli avamisele kohale tulnud mitukümmend inimest. Ilmast ja rannahooaja avamisest tundsid rõõmu eelkõige lapsed ja sportlased. Saabuva lastekaitsepäeva puhul olid kavas just lastele ja noortele mõeldud aktiivsed tegevused. Huvi oli nii suur, et tuli isegi järjekorras seista.

Õue olid tulnud noorsootöötajad ning noortevolikogu liikmed, põnevust ja huvi tekitasid Eesti politseimuuseumi töötajate abil läbi viidud katsed. Uuel kossupalliplatsil maandusid esimesed visked korvi Alexela 3 x 3 korvpalli Võsu etapil.

Rannavalvur Pähklamäe nentis suve kohta, et neil tööd jagub. Lastega käiakse mänguväljakutel, spordihullid rassivad palli mängida ja tihtipeale pöördutakse nende poole, et saada meditsiinilist abi. "Peamiselt on meie töö teha lihtsamaid plaasterdamisi ja sidumisi," rääkis Pähklamäe.

Võsu on populaarne suvituspaik, aga inimese päästmist tuleb vetelpäästjatel siiski harva ette. Eelmise aasta augustis uppus Võsul eakas proua.

Päästeamet tuletab igal suvel meelde, et ujumiseks tuleb valida turvalised, valvega ujumiskohad ning võimaluse korral tuleks kaasa võtta sõber, et keegi võiks vajadusel abi kutsuda.

Vette siseneda tasub alati ettevaatlikult, ujuda kalda lähedal. Oma võimeid ei tasu üle hinnata ning meeles tuleb hoida tõsiasi, et alkoholijoobes ei maksa ujuma minna.

Võsul avati rannahooaeg.
Autor: erakogu
Lapsed ja noored nautisid rannahooaja avaüritust.
Autor: erakogu
Lapsed ja noored nautisid Võsu rannahooaja avaüritust.
Autor: erakogu

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!