Viljakuivatid lõõmasid taas

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 5. august 2021
Jaga lugu

Sel palaval suvel on põllumehi tabanud põlengud, kus tuleroaks on läinud põllumajandustehnika või kuivatites vili.

Viljakoristus. Foto on illustratiivne.
Autor: Julia-Maria Linna

Kolmapäeval kella 21:07 ajal kutsuti päästjad Sagadi külla, kus suitses kombain. Päästjate saabumise ajaks oli tunda õrna suitsu, kuid puudus tulekolle. Päästjad jahutasid veega viljakolu ja põhuhakkeseadme ning kontrollisid termokaameraga, et ei oleks edasist põlenguohtu. Päästetööd lõpetati kella 22:26-ks.

Eile õhtul kell 23:58 käisid päästjad tegemas järelkustutustöid Imastu külas, kus oli taas süttinud kaks varem põlenud viljapunkrit. Järelkustutustööd lõpetati kell 2:17.

Inimestele ja hoonetele ohtu ei olnud.

Esimene põleng puhkes 3. augustil kell 00.31. Kohale kiirustanud päästjad tõid kõrval asuvast elumajast inimesed välja ning asusid lahtise leegiga põlevat kuivatit kustutama. Kella 6.44-ks oli tulekahju lokaliseeritud. Põlengus hävis täielikult kuivati, milles oli 45 tonni rapsi, 50 tonni otra, 10 tonni nisu ja 5 tonni kaera, lisaks hävis tules kaks garaaži. Elumaja suudeti põlengust päästa, kuid sai kergeid kahjustusi. Inimesed tulekahjus viga ei saanud.

Põlengu tekkepõhjuse selgitab välja edasine uurimine. Sündmusele reageeris kaheksa põhiautot, viis paakautot, vabatahtlik tulekustutusauto, õlihaagis ja juhtimisauto ning kiirabi. Kustutustööd jätkusidki päev hiljem.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!