• 28.08.21, 11:18

Saatejuht Liis Lusmägi panustab Vao küla arengusse

Perega Väike-Maarja valda kolinud tele- ja raadiosaatejuht Liis Lusmägi on end sidunud Vao külaga. Koos aktiivsete kohalikega loodi MTÜ Vao küla hüvanguks, mille abil soovitakse kohalikele lastele luua parem elukeskkond.
Liis Lusmägi.
  • Liis Lusmägi. Foto: Külli Rummel
Kuni põhikooli lõpuni Väike-Maarja vallas elanud Liis Lusmägi on ringiga tagasi maal ning tegutseb aktiivselt 300 elanikuga Vao külas.
"Mulle väga meeldib fakt, et selles külas on palju lapsi ja neid tuleb aina juurde, sest pered kolivad maale tagasi. Nende laste aktiivsus ja tihedad sõbrasuhted meenutavad minu õnnelikku lapsepõlve nendel samadel külatänavatel," sõnas Lusmägi.
Idüllilise väikeasula elu juures leidub Vao külas siiski nii mõndagi millest tuntakse puudust ja nii tegi Lusmägi oma sotsiaalmeedia lehel üleskutse.
"Hetkel puudub külas igasugune spordi tegemise võimalus. Pole jalgpalliväravaid, ei võrkpalli- ega korvpalliplatsi. On vaid väiksematele lastele mänguväljak, mis jääb teismelistele lahjaks. Ja me teame, kui tähtis on terves kehas terve vaim," seisis üleskutses.
Teise uuendusena soovitakse külla rajada varjualusega istumisala, kus lapsed saaksid vihmaste ilmade puhul õues kuivalt olla ja mängida. Praegusel ajal istuvad lapsed kortermajade trepikodades või trepikodade katusealuste all.
Lusmägi üleskutse on juba toonud ka esimesed aitajad. Näiteks lubas Rakvere Spordikeskus Vao külale annetada jalgpalliväravad ja võrkpalli inventari. "Miskit on juba tulemas. Kuid oleme endiselt avatud, kui kellelgi on soov pakkuda mingeid muidu spordivahendeid või abi varjualuse osas," sõnas Lusmägi.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele