NATO lahingugrupi uue rotatsiooni tankid ja rasketehnika saabusid Eestisse

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 9. september 2021
Jaga lugu

Tapal teeniva NATO lahingugrupi Ühendkuningriigi uue rotatsiooni tankid Challenger 2, rasketehnika ja teised sõidukid ning varustus saabusid täna Paldiski sadama kaudu Tapa linnakusse.

Liitlasvägede rasketehnika saabumine.
Autor: Ardi Hallismaa

Ühendkuningriigi kuningliku tankirügemendi kaitseväelased võtavad septembrikuu jooksul üle vastutuse NATO lahingugrupis oma relvavendadelt Mercia rügemendi 1. pataljonist ning liituvad Eesti kaitseväe 1. jalaväebrigaadi üksustega. Ametlik vastutuse üleandmine Ühendkuningriigi üksuste vahel toimub 19. septembril.

Ühendkuningriigi varustuse ja tehnika transport Paldiskist Tapale oli planeeritud ja organiseeritud koostöös Briti, Eesti ja Prantsusmaa kaitsevägede logistikute vahel. Näiteks Prantsusmaa kaitseväe veokeid kasutati Briti tankide ja muu rasketehnika veoks Tapa linnakusse.

Liitlasvägede rasketehnika saabumine.
Autor: Ardi H

„Rasketehnika ja tankide transport on alati väljakutseks, eriti siis, kui seda tuleb teha konvoides avalikel teedel,“ ütles toetuse väejuhatuse liikumis- ja veoteenistuse ülem major Lauri Kiviloo. „Kuid alates 2017. aastast, mil esimesed NATO lahingugrupi sõdurid Eestisse saabusid, oleme seda teinud regulaarselt ning teame juba hästi, mida oodata. Nagu tavaliselt toimus ka seekordne vedu koostöös sõjaväepolitseiga ning koos eelneva avalikkuse teavitusega, mis loodetavasti vähendas mõju tavaliiklusele.“

Tehnika ja varustuse transport viidi läbi kooskõlas Ühendkuningriigi ja Eesti soovituste ja regulatsioonidega, et vähendada Covid-19 viiruselevikuriski. Saabunud üksuse alustab peagi teenistust Tapal paiknevas NATO lahingugrupis, mis kuulub 1. jalaväebrigaadi koosseisu.

Ole teemaga kursis! Telli oma e-postile teavitus, kui ilmub lugu just sellel teemal:

Vaata veel

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!

Meie koostööpartneriteks on

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!