• 24.09.21, 17:36

Metsavennapunker läks väikemehele hinge

Väike-Maarja lasteaia Ruudi rühma poiss Oliver külastas perega Lebavere metsavennapunkrit ja sellest inspireerituna meisterdas issiga ka Väike-Maarja lasteaia sügisnäitusele vahva metsavennapunkri.
Väike Oliver ja tema metsavennapunker.
  • Väike Oliver ja tema metsavennapunker. Foto: Heili Tammus
Oliver ise rääkis, et päris punkri juures meeldis talle eriti metsas see koht, nii et tore oleks seal lausa ööbida. Oma punkri juurde meisterdas Oliver issi tehtud metsavennale kaaslaseks ka armsa tõrukoera.
Lebavere metsas taasavati 2020. aastal metsavennapunker. Punker on loodud 1944–1954 metsa varjunud metsavenna Martin Tamme ühe punkri eeskujul tema venna Kaljo Tamme mälestuste põhjal. Sellises punkris elas Martin Tamm viimased kuus metsas veedetud aastat. Aastal 2001 lõi Väike-Maarja vald huvilistele külastamiseks punkri, mis oli nüüdseks oma aja ära elanud. Väike-Maarja Muuseumisõprade Seltsi eestvedamisel taastati metsas sama punker.
Lähemalt saab Lebavere kandi metsavendadest lugeda Väike-Maarja muuseumi kodulehelt.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele