Tapa käsipallurid teenisid Balti liigas esimese võidu

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 2. oktoober 2021
Jaga lugu

Septembris kolmes erinevas sarjas viis kaotust saanud SK Tapa võttis hooaja esimese võidu, olles kodus 31:23 (13:8) üle Ludza SK Latgolsist.

Tapa käsipallurid (oranžis) mänguhoos.
Autor: SK Tapa

Häid uudiseid sai Tapa juba enne kohtumise algust, vahendas handball.ee, sest pikalt vigastuspausilt tulid tagasi Vahur Oolup ja Aleksandr Oganezov ning rivvi naasid ka Endrik Jaanis ja Artur Oganezov. Tapalased alustasid kodupubliku marulise toetuse saatel võimsalt. Kaitses tegutseti agressiivselt, Latgols ei saanud õieti viskelegi ja kiired rünnakud kasutati tulemuslikult ära.

Kolme minutiga juhtis Tapa 4:0, kusjuures Rail Ageni oli realiseerinud kolm kiirrünnakut. Seejärel saabus tõsisem mõõn, tosin minutit ei saadud väravatki. Hädas oldi Latgolsi koguka ja kogenud Edgars Rancansiga. 47-aastane joonemängija tegutses Balti liigas juba enne kui enamik tänastest Tapa palluritest sündinudki oli.

Kodumeeskonda hoidis heade tõrjetega mängus 17-aastane väravavaht Madis Valk, ent 14. minutil jõudsid lätlased 4:4 viigini. Tapa hakkas ründama kannatlikumalt, viis eksimused miinimumini ja rebis uuesti ette. Ilja Kosmirak tegi seisuks 10:5 ja poolajavileks seadis Marten Saar täpse karistusviskega tabloole numbrid 13:8.

Teine pooltund algas kui esimese koopia – kahe minutiga kasvatas Tapa edu kolme värava võrra ja Ageni järjekordse kiirrünnakutabamuse järel juhiti 16:8. Korraks lubati lätlased viie värava kaugusele, aga siis mindi juba lõplikult eest. Artur Morgenson viskas 47. minutil 24:15 ja kaks minutit hiljem tegi Ageni 26:16.

Lõpuvile kõlades sai septembris kõigis sarjades vaid kaotusi tunnistanud Tapa hooaja esimese võidu, tulemusega 31:23. Ageni tabas võitjate kasuks seitse, Morgenson ja Oolup viis ning Kosmirak neli korda.

"Läksime suure hurraaga peale ja siis tekkis omamoodi võidukramp. Mitmed mängijad olid rivis tagasi ja küllap tunnetati, et on võidetav vastane. Kaitses suutsime küll agressiivsed olla, aga realiseerimisega jäime hätta," kommenteeris avapoolaja mõõna laupäeval Tapa peatreeneri kohuseid täitnud Aron Jaanis.

"Saime siiski mängujoonisest uuesti kinni ja võita on ju alati tore. Silmad on peas ja mitte mingil külavõistlusel, aga Balti liigas ning sellega peame rahul olema. Homme on juba uus mäng ja seda võidumaitset ei tahaks nüüd suust ära lasta," lisas Jaanis.

Homne kohtumine HK Ogre vastu algab Tapal kell 14.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!

Meie koostööpartneriteks on

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!