• 04.10.21, 10:33

Haridusasutustes pole tuleohutusega asjad korras

Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve inspektorid kontrollisid koolide ja lasteaedade tuleohutust. Ida- ja Lääne-Virumaal kontrolliti kokku 62 asutust, neist 35 Ida- ja 27 Lääne-Virumaal. Puudusi avastati pea pooltes kontrollitud haridusasutustest.
Haridusasutustes pole tuleohutusega asjad korras
Lääne-Virumaal oli korrast ära 15 haridusasutuse tuleohutus ning väärteomenetlusi algatati kahel korral ja haldusmenetlusi kaheksal korral.
Kõige enam puudusi esines väljumis- ja evakuatsiooniteedega – teedel hoitakse liikumist takistavaid esemeid või põlevmaterjali, puuduvad evakuatsioonisulused. Selliseid probleeme esines Lääne-Virumaal kuuel korral.
Probleeme oli ka tuletõkkesektsioonidega – tuletõkkeuksi hoiti avatud asendis, olemasolevad tuletõkkeuksed ei sulgunud tihedalt või olid hooldamata, puudusid sulgurid. Selliseid puudujääke tuvastati Lääne-Virumaal kolmel korral.
Peamiselt toodi põhjusteks, et uksed on rasked ja lapsed ei jaksa neid avada, mugavam on liikuda, kui need on lahti, töötaja ei teadnud, et ust peab kinni hoidma või ei olnud tähele pannud, et uksed ei sulgu korralikult.
Päästeametnikud selgitasid tuleohutuse eest vastutavatele isikutele, et tuletõkkeust tuleb alati kinni hoida, sest ainult nii hoiab ta ära tule ja suitsu leviku kõrval paiknevatesse ruumidesse. Kui on põhjendatud vajadus tuletõkkeust avatud asendis hoida, tuleb soetada seadmed, mis tagavad uste sulgumise häire korral.
Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhataja Marti Siim rääkis, et inspektorid tuletasid koolidele ja lasteaedadele meelde, et iga asutuse juhtkonna südameasi peab olema teha kõik endast olenev, et hoonetes igapäevaselt viibivad täiskasvanud ja lapsed oleksid kaitstud ning ohu korral takistusteta evakueeritud. Siimu sõnutsi pole tuleohutuses n-ö pisirikkumisi.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele