• 06.10.21, 12:01

Siiri Lahe kandideerib aasta töösturi tiitlile

Aasta töösturi konkursile esitati tänavu kaheksa kandidaati, ainsa naisena pürib tiitli suunas Estonian Celli juhatuse liige Siiri Lahe, kelle esitas konkursile ABB Eesti.
Siiri Lahe.
  • Siiri Lahe. Foto: Andras Kralla/Äripäev
Nomineerimiskirjas öeldakse, et Siiri Lahe on Estonian Celli üks juhtfiguure olnud juba ligi kümme aastat. "Selle aja jooksul on Siiri roll ettevõtte arendamisel olnud märkimisväärne. Oleme oma ühiste projektide jooksul korduvalt kogenud, et Siiri Lahe on koostööle suunatud juht, kes väärtustab avatust ja koostöövalmidust – seda nii oma klientide, partnerite, töötajate kui ka kohaliku kogukonna suunal.
Estonian Cell on leidnud võimalusi, kuidas avada oma uksi ja tutvustada enda saavutusi energiaefektiivsuse valdkonnas teistele Eesti töösturitele ka koroonaaja keerulistes tingimustes. Kuigi viimased paar aastat on ettevõttele olnud väljakutsete rohked, on Estonian Cell jätkuvalt hoidnud au sees ettevõtte keskkonnasõbralikku mõttelaadi.
Kuna energiaefektiivsus on ABB üks nurgakividest, väärtustame Estonian Celli puhul just nende mõttelaadi ja järjepidevat tööd selles valdkonnas. Maailmaturgude olukord ja väljakutsed koroonaviirusega on olnud keerulised paljude jaoks.
Hea meel on olnud tõdeda, et Estonian Cell jätkab valitud kursil. Peame oluliseks tõsta esile meie tööstusjuhtide ka nö vaikset järjepidevat tööd, mitte keskenduda märkama ainult uusi suursaavutusi.
AS Estonian Cell on Kundas asuv haavapuitmassi tehas, mis alustas tootmist 2006. aasta aprillis. Täiesti uue tehase rajamisinvesteeringu maht oli 153 miljonit eurot, mis oli seeläbi suuruselt teine välisinvesteering Eesti tööstusesse.
AS Estonian Celli haavapuitmassitehas on automatiseerimise musternäidis, mis võimaldab toota ligi 170 000 tonni puitmassi aastas. Tehase puitmassi kasutatakse trükipaberi, kartongi, pehmepaberi ja erikasutuseks mõeldud paberi tootmises.
Tehases kasutatav uudne tehnoloogia paneb aluse keskkonnasõbralikule tootmisele – bioloogiline veepuhastusjaam võimaldab nii bioloogilise kui keemilise hapnikuvajaduse kõrgeimat puhastusastet (üle 90%) selles tööstusharus.
Efektiivse ja keskkonnasõbraliku tootmise käigushoidmisele aitavad muuhulgas kaasa ka kaks Eesti suurimat, 17-megavatist jõujaama. Energiaefektiivsus ja keskkonnasõbralikkus on ettevõttele peamised võtmesõnad, kuna Estonian Cell tarbib 3% kogu Eesti energiakogusest."
Aasta töösturi konkurss toimub juba neljandat korda. Kaheksa kandidaadi hulgast valib konkursi žürii välja kolm finalisti, kelle hulgast saavad oma lemmiku valida ka Tööstusuudiste lugejad. Lugejahääletus toimub novembris ja algab mõned päevad enne 17. novembril toimuvat konverentsi "Tööstuse äriplaan 2022", kus Aasta Tööstur 2021 välja kuulutatakse. Võitja selgub žürii ja lugejahäälte tulemuste liitmisel, mõlemal on tulemuses 50-protsedine osakaal.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele