• 13.10.21, 17:28

Pärdi kontserdimaja läbis täna "trikoovooru"

Kultuurkapitali nõukogu kohtus täna kõigi üleriigiliselt oluliste kultuuriehitiste esindajatega ehitiste plaanide esimeseks tutvustuseks.
Tulevane Arvo Pärdi kontserdimaja Rakveres.
  • Tulevane Arvo Pärdi kontserdimaja Rakveres. Foto: Eskiis
Kohtumise järel valmib nõukogul ülevaade, mis kajastab ehitiste võimalusi projektidega alustada, rahastuse vajadusi ning ülevaateid finantsplaanidest ja tasuvusanalüüsidest.
"See on esimene etapp. Valmivasse ülevaatesse lisatakse ka Kultuurkapitali eeldatavad võimalused rahastuste alustamiseks ning rahastuse mahtude prognoosid. Materjal antakse edasi Kultuurkapitali uuele nõukogu koosseisule, mis koguneb esimest korda selle aasta detsembris, mil senise nõukogu volitused lõpevad. Seega tänasel koosolekul ehitiste rajamise osas me veel mingeid otsuseid ei teinud," ütles Kultuurkapitali nõukogu esimees kultuuriminister Anneli Ott.
Eesti Kultuurkapitali seaduse kohaselt toetab Kultuurkapitali nõukogu vastavalt riigikogu otsusega kinnitatud pingereale riiklikult tähtsate kultuuriehitiste rajamist ja renoveerimist. Kultuuriehitiste rajamiseks ja renoveerimiseks eraldatakse igal aastal 60,6% Kultuurkapitalile sihtotstarbeliselt laekuvast hasartmängumaksust.
Riigikogu võttis 13. septembri istungil vastu otsuse, millega kinnitati riiklikult tähtsate kultuuriehitiste pingerida järgmiselt - Tartu südalinna kultuurikeskus, Narva Kreenholmi kultuurikvartal "Manufaktuur", Arvo Pärdi nimeline muusikamaja Rakveres, rahvusooperi praeguse hoone juurdeehitus ja Tallinna filmilinnak.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele