Arvo Pärdi kontserdimaja saatus on segane

Autor: Andres Pulver • 22. november 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Eile rääkis Eesti Kultuurkapitali juhataja Kertu Saks rahvusringhäälingu raadiouudistele, et kultuurkapitalil ei ole plaanis muuta riigikogu poolt paika pandud riiklikult tähtsate kultuuriobjektide pingerida ning esimestena saavad rahastuse Tartu südalinna kultuurikeskus SÜKU ja Narva kultuurikvartal Manufaktuur.

Jätkuvalt ei ole selge, millal võiks kontserdimaja ehitus alata.
Autor: Eskiis

Kertu Saks märkis, et vaja on teha ka eeltöid nagu arhitektuurikonkurss ning projekteerimine ning kultuurkapital on valmis neid töid lisaks reaalsele ehitusele samuti rahastama.

Samas on Rakverel valmisolek pingereas kolmandal kohal oleva Arvo Pärdi kontserdimaja ehitamiseks olemas, samuti on praktiliselt ehitusvalmis viiendal ehk viimasel kohal olev Tallinna filmilinnak.

Praegu kultuurkapitali poolt rahastatavate riiklikult tähtsate kultuuriobjektide ehk Kumu ning muusika- ja teatriakadeemia kontserdi- ja teatrimaja viimased väljamaksed tehakse järgmise aasta esimeses pooles ning alates teisest poolaastast saab kultuurkapital hakata rahastama uusi objekte.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!