Väike-Maarja loosib vallaelanike vahel välja kopsakad auhinnad

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 23. november 2021
Jaga lugu

Väike-Maarja vallavalitsus loosib 2022. aasta veebruaris välja kaks tuhande euro suurust tänuauhinda.

Väike-Maarja vallavalitsus loosib veebruaris välja kaks tänuauhinda.
Autor: Kristel Kitsing

Tuhat eurot loositakse välja 2021. aastal valda sisse kirjutanud inimeste vahel, teine tuhat eurot aga kõigi valla elanikuks registreerunud inimeste vahel. Loosimises osalevad kõik, kes on loosimise toimumise hetkel Väike-Maarja valla kodanikud.

Kuni 31. detsembrini on aega registreerida vallakodanikuks nii, et kasu hakkad saama juba järgmisel aastal. Oma elukohta võib ümber registreerida igal ajal, kuid ümberarvestus järgmisel aastal töötasult valda laekuva tuluosa üle tehakse 31. detsembri seisuga ning nii suurenevad valla tulud sinu osa võrra juba järgmisel aastal. Mida rohkem on vallal raha, seda paremaks on valda võimalik muuta ning seda rohkem soodustusi on võimalik vallakodanikule teha.

Ühelt poolt on vallakodanik olemine südametunnistuse ja vastutuse küsimus ehk sa maksad oma maksud sinna, kus sa elad ja hüvesid tarbid. Nii on võimalik vallal ka oma tegevusi paremini planeerida. Samas annab Väike-Maarja valla elanike registris olek tunda ka pere isiklikus rahakotis, sest mitmed valla makstavad toetused on seotud just nimelt sellega, kas ollakse valla kodanik.

Vallakodanikuna lükkab sinu tee puhtaks valla tellitud lumesahk, lapsed saavad õppida soodsamalt muusikakoolis ning saavad tasuta koolilõunat. Sul on võimalik taotleda mitmeid sotsiaaltoetusi ja –teenuseid, lasteaiakohta ning mittetulunduse toetusfondist oma tegevuste rahastamist.

Vallakodanike rahaga ehitab vald välja tänavavalgustuse, hooldab valla teid, pakub lastele ja ka täiskasvanutele huviringe, rajab matka- ja suusaradu.

Tahaks loota, et sissekirjutus ei ole pelgalt allkirja andmine, vaid see on üks samm siduda end oma kodukohaga ja tekitada n-ö oma valla tunnet. Ja mis eriti oluline – vallakodanikuna on sul moraalselt suurem õigus valla asjades kaasa rääkida.

Vallakodanikuks saab end registreerida portaalis www.eesti.ee, seda saab teha vallamajas kohapeal või saates elukohateate Väike-Maarja vallavalitsusele aadressil Pikk 7, Väike-Maarja, Lääne-Virumaa.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!

Meie koostööpartneriteks on

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!