Viru malev tähistab Rakvere vabastamist rahvamatkaga

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 7. jaanuar 2022
Jaga lugu

Kirde maakaitseringkonna Viru malev korraldab koostöös Vinni vallavalitsuse ja Rakvere linnavalitsusega rahvamatka, et tähistada sellega Rakvere vabastamise 103. aastapäeva.

Rakvere Vabadussõja mälestussammas.
Autor: Ain Liiva/Rakvere linnavalitsus

„Rahvamatka korraldame üheltpoolt Rakvere vabastamise aastapäeva meeles pidades ja mälestame selle „vabaduse matkaga“ neid, kes andsid oma elu Eesti Vabadussõjas meie riigi iseseisvuse eest võitlemisel. Teisalt on see hea võimalus tähistada tervislikult ja koos, uue aasta algust. Matkama tulevad meie kaitseliitlased, naiskodukaitsjad, noorkotkad ja kodutütred, kuid oodatud on kõik, kes soovivad seda tähtpäeva tähistada ja lihtsalt liikuda“, ütles Kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu.

15. jaanuaril toimuv „Viru maleva rahvamatk“ kulgeb Viru-Jaagupi kunagise koolimaja juurest kuni Palermos, J. Kunderi tn punase terrori ohvrite mälestusmärgini peamiselt kergliiklus- ja kõnniteedel, lisaks pakuvad matkalistele naiskodukaitse Viru ringkonna naiskodukaitsjad Vinni vallamaja parklas pirukat ja kuuma teed.

Bussid väljuvad Rakvere spordikeskuse eest kell 9.30 ning tagasi liiguvad Viru-Jaagupisse kell 14.00 ja 15.00. Kogunemine Viru-Jaagupi koolimaja juures kell 10.15, kell 10.30 avatseremoonia ja kell 10.45 start. Matka orienteeruv pikkus on 13 km.

Selleks, et matkaga seotud logistika toimiks, palutakse kindlasti eelregistreerida aadressil [email protected]. Eelregistreerimine toimub kuni 12. jaanuar kell 15. Matkama võivad tulla aga ka need, kes eelregistreerimist ei tee.

Rakvere vabastamise nädal, mida korraldab Rakvere linnavalitsus, algab 12. jaanuaril pärgade panekuga Palermos, J. Kunderi tn punase terrori ohvrite mälestusmärgi juures kell 10. Lisaks muudele sellel nädalal toimuvatele üritustele, korraldab Viru malev Rakvere Galeriis (Pikk 15) koostöös Eesti Sõjamuuseumi ja Eesti Vabadusvõitluse Muuseumiga kaks näitust.

Eesti Vabadussõja ajaloo kohta saab ülespanekut vaadata 12.-14. jaanuaril kella 12-18 ja 15. jaanuaril kella 10-16, Vabadussõja aegseid relvi saab uudistada samas kohas 12. ja 15. jaanuaril.

Vabadussõjas Rakverega linnaga seotud vabastuslahingud kestsid ajaperioodil 16.12.1918-12.01.1919. Täpsemalt saavad ajaloohuvilised sellest teada SA Virumaa Muuseumid ajaloolase Uno Trummi veebiloengust „Rakvere langemine ja vabastamine“, mis on leitav ja igal ajal vabalt vaadatav siit.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!