Gross saab Sõmeru arendusega edasi minna

Autor: Aivar Hundimägi • 4. veebruar 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Täna kohtus Oleg Gross transpordiameti esindajatega ning selle kohtumise järel ütles Gross, et saab nüüd Sõmeru projektiga jätkata.

Oleg Grossi suutis transpordiametiga leida kompromissi ning saab Sõmeru arendusega jätkata.
Autor: Andras Kralla

"Oli konstruktiivne kohtumine ning osa asju oli varem selgeks rääkimata," lausus ta. Nüüd jõudsid osapooled kokkuleppele, et OG Elektra saab oma kinnistule olemasolevalt Sõmeru ringilt mahasõidu, sest kavandatava arenduse ehitusmahtu vähendatakse.

Sel nädalal kirjutasime, et Oleg Gross peatab Sõmeru ristmiku äärde plaanitud kaupluse arendamise, sest transpordiamet nõuab uue liiklusskeemi rajamist, mille maksumus on üle miljoni euro. Grossi sõnul on see võrreldav uue poe ehitamiseks tehtava investeeringuga ja muudab kogu projekti mõttetuks. Transpordiameti tegevust kritiseeris teravalt ka Rakvere vallavanem Maido Nõlvak.

See on ajutine lahendus, mis kehtib nii kaua kuni hakatakse Tallinn-Narva maanteed selles piirkonnas ehitama laiemaks ning on vaja Sõmeru rist muuta kahetasandiliseks. See oli ka lahendus, mille pakkus sel nädalal Lääne-Virumaa Uudistele välja Rakvere vallavanem Maido Nõlvak.

Transpordiameti peadirektor Kaido Padari sõnul on transpordiametil käimas Oleg Grossiga konstruktiivne koostöö leidmaks mõlemaid pooli rahuldavat lahendust.

"Meie huvi on tagada liiklusohutus Näpi tee ristmikul ja uuelt Sõmeru ringristmikult juurdepääs perspektiivsele Tallinn-Narva maantee liiklussõlme rambile, sellest samast asukohast, kust soovitakse saada kauplusele juurdepääsu," selgitas ta.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!