Politsei: Liikvel on uued õngitsuskirjad

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 4. märts 2022
Jaga lugu

Politsei pöörab inimeste tähelepanu sellele, et paraku ei vali petturid aega ega kohta ning püüavad sõja arvelt küüniliselt rikkaks saada. Liikvel on uued õngitsuskirjad.

Politsei teavitas, et välisriikidest tuli teateid, et Ukraina abistamise ettekäändel saadavad petturid õngitsuskirju, milles kutsutakse üles annetama Ukraina heaks. Näiteks palutakse annetada krüptoraha, loodud on ka võltsitud veebilehed, kus palutakse annetada humanitaarabi jaoks, kuid numbrid ei ole seotud heategevusega, vaid petturitega.

Kui soovite toetada rahvusvahelist organisatsiooni või saata raha Ukrainale, veenduge, et need organisatsioonid on tõelised. Pane tähele ja veendu, et organisatsioon tegelikult heategevusega tegeleb ja raha läheb aadressile. Ole ettevaatlik rahakogumise veebisaidiga ja kui veebisait või kiri on küsitav, võta ühendust oma veebiametnikuga.

Paljud Eesti elanikud on Ukraina rahvale juba annetanud ja teevad seda ka tulevikus. Ametlikku infot selle kohta, kuidas Ukrainat Eesti organisatsioonide kaudu toetada, leiab kodulehelt Ukraina heaks. Punase Risti kaudu saab ka ohvreid tuua.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!