Toeta Stefit võitluses raske haigusega

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 3. juuli 2022
Jaga lugu

Vähiravifond „Kingitud Elu“ ja Haljala kool kutsuvad üles toetama 18-aastase Stefi Pärnoja võitlust raske haigusega.

Stefi vajab järgmisel kolmel kuul raviks ligi 8500 eurot, teda saab toetada vähiravifondile annetust tehes.
Autor: Erakogu

„Kui oleme koolis heategevuslikke üritusi-tegevusi läbi viinud, siis pea alati toetab mõni klass ka tervisega seotud ühendusi-organisatsioone. Ükski sent sealt ei ole raisatud – nii kingitakse kellelegi elupäevi. Stefi on üks meist, panustanud Haljalas nii õpilasesinduses kui noortevolikogus, leidnud lisaks õppimisele aega nii trennile kui sõpradele. Kui sul on võimalus, aita!,“ kirjutas Haljala kool sotsiaalmeedias.

Stefil diagnoositi aasta aega tagasi kõhuõõnest lähtunud närvitupe kasvaja, mille ravile kulub järgmisel kolmel kuul ligi 8500 eurot. “2021.aasta aprillis käisin tugevate kõhuvalude pärast erinevate arstide juures ja lõpuks avastati sooltega seotud kasvaja,” kirjeldab Stefi.

“Mai lõpus sain operatsioonile, kus kasvaja arstide juttude järgi algselt täielikult eemaldati. Enne jaanipäeva sain teada, et pean siiski keemiaravile jääma. Esimesed viis korda ei mõjunud ja oktoobri lõpus sain uue operatsiooni. Päev enne oma 18. sünnipäeva sain teada, et ka see operatsioon ei aidanud ja tuleb uus keemiaravi. Enam arstid lootus operatsioonideks ei anna,“ kirjutas Stefi vähiravifondi sotsiaalmeedia leheküljel.

„Pärast kümmet mittemõjunud keemiaravi korda sain teada, et on siiski veel üks ravim, mis võib aidata. Hakkasin seda saama ning juba esimestel nädalatel oli vaimselt ja emotsionaalselt parem olla. Ei olnud hirmu, et peab uuesti haiglasse minema teadmatuses, kaua seal peab olema, milline on pärast enesetunne ja kas asjad ikka lähevad paremaks. Mul on rohkem rõõmsameelsust, energiat ja lootust, et kõik on ikkagi veel võimalik,“ kirjutas Stefi.

„Pärast kuu aega ravimi esmast proovimist sain ka arstilt positiivseid sõnumeid, et kasvaja on natukene väiksemaks läinud ja ravim aitab. Need olid viimase aasta parimad uudised,“ lisas Stefi.

Ta jätkab nüüd raviga vähiravifondi toel. „Mulle ja mu perele tähendab fondi toetus lootust haigus seljatada ja suuremat usku, et on võimalik terveks saada. Ravim on kallis ja meie perel ei ole võimalust seda täies mahus finantseerida. Aitäh, et otsustasite ja saate toetada mu ravi. See tähendab väga palju,“ märkis Stefi.

Stefil on veel pikk elu ees, seetõttu kutsub vähiravifond kõiki noore naise ravi toetama sihtotstarbelise annetusega, millel märksõnaks “Stefi raviks”. Stefi võitlust raske haigusega saab toetada tehes annetuse SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu pangakontodele:

Swedbank: EE212200221059073061

SEB: EE211010220228917224

LHV: EE137700771001442514

Luminor: EE591700017003638161

Coop Pank: EE704204278609604509

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!