Tulumaksu laekub omavalitsustele üle ootuste hästi

Autor: Andres Pulver • 5. juuli 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Esimese poolaastaga on omavalitsustele laekunud tulumaksu umbes kümnendiku jagu mullusest rohkem.

Tulumaksu laekumine kasvab kiiresti.
Autor: Liis Treimann

Lääne-Virumaal on eelmise aasta esimese poolaastaga maksulaekumise kasv kõige suurem olnud Kadrina vallas - 12,4 protsenti. Vaid karvavõrra väiksem ehk 12,3 protsenti on kasv Haljala vallas.

Samas olid just Kadrina ja Haljala julged prognoosijad ning kirjutasid juba eelarvesse sisse maksulaekumise kasvu vastavalt 6,7 ja 6,76 protsenti. Haljala suurendas lisaeelarvega tulumaksu laekumise prognoosi veel 100 000 euro võrra.

Rakvere linn on saanud tulumaksu tänavu mullusest 10,8 protsendi ehk ligi 700 000 euro võrra rohkem. Eelarves prognoositi laekumise kasvuks neli protsenti ja aasta lõpuks oodatakse 13,55 miljoni euro kogunemist linna kassasse tulumaksuna.

Eelmisel aastal laekus Rakverele esimese poolaastaga 48,7 protsenti tulumaksurahast ja teise poolaastaga 51,3 protsenti. Kui tänavu on trend samasugune, koguneb aasta lõpuks eeldatavalt üle 14,7 miljoni euro ehk ligi 1,2 miljonit kavandatust enam.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!