Kas Tapa kahe miljoni euro suurune laen läheb ikka asja ette?

Autor: Andres Pulver • 7. september 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Tapa valla üks laenurahaga tehtud suurinvesteeringuid oli Tapa kultuurikoja renoveerimine aastatel 2018-2019.
Autor: Tapa muuseum

Kuigi Tapa vallavalitsus raiub nagu rauda, et ligi kahe miljoni suurune laen kulutatakse investeeringuteks, leiab opositsioon, et suuresti on tegemist eelarveaukude lappimisega.

Tapa vallavalitsuse finantsosakonna juhataja Helen Ruberg rääkis vallavolikogu istungil, et veidi enam kui 1,934 miljoni euro suurune summa on vallaeelarves ette nähtud põhivara soetamiseks ning selles ulatuses soovitakse laenu ka võtta.

Rubergi kinnitusel ei ole taoline laenusumma Tapa valla jaoks midagi erilist ning pärast ühinemist Tamsalu vallaga on laenu võetud igal aastal. 2018. aastal laenati kaks miljonit eurot, 2019. aastal 954 000, 2020. aastal 2,1 miljonit ning mullu 3,08 miljonit eurot.

Et vallavalitsus „unustas“ laenu võtmise sooviga augustis volikogu ette tulla, kutsuti kokku erakorraline istung. Helen Ruberg kinnitas, et laenu enda puhul pole tegemist millegi erakorralisega, küll aga vajavad tasumist arved.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!