Lauri Saaber otsustas pärast 15 aastat kestnud pausi tööle minna

Autor: Andres Pulver • 2. jaanuar 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Lauri Saaber on alates oktoobri alguses ametis Rakvere teatri kirjandustoimetajana. Esimest korda palgatööl üle 15 aasta.
Autor: Andres Pulver

Tõlkijana tuntuks saanud Lauri Saaber käis viimati palgatööl umbes 15 aastat tagasi, ülikooliõpingute ajal. Pärast seda elas ta vabakutselise elu.

Oktoobri algusest on ta aga ametis Rakvere teatri kirjandustoimetajana, mis tähendab, et elus tuli teha väga suur pööre ja töö tegemine teiste, mitte enam enda järgi sättida.

„Kui aus olla, siis vahelduseks on päris tore,“ sedastas Lauri Saaber, kinnitades, et just vaheldust ta tööle minekuga otsiski. Tõlkimist ta siiski jätta ei kavatse. „Kahepaiksena üritan ka sellega edasi tegeleda, ehkki olen juba avastanud, et tõlkimiseks jääb paraku märksa vähem aega, kui eelnevalt arvasin.“

Praegu on tal käsil viiekümnenda raamatu tõlkimine, nii et lugemismaterjali on mees inimeste laudadele toonud omajagu. „Mulle tundus, et on paras aeg midagi uut proovida, kuid tõlkimisest päriselt loobuda ma küll ei taha, see on minu rida ja kutsumus,“ mõtiskles Saaber.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!