Vahur Leemets MK-etapi korraldamisest - enam sellist asja ette ei võtaks

Autor: Andres Pulver • 24. märts 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Vahur Leemets (paremal) kohtumas lauluväljaku MK-etappi külastanud president Alar Karisega.
Autor: Raigo Pajula/Presidendi kantselei

Tallinnas lauluväljakul toimunud suusatamise maailma karikavõistluste sprindietapp on edukalt läbi viidud. Võistluste peakorraldajaks oli Kadrina mees Vahur Leemets, kes nentis, et praegu lükkaks ta pakkumise sama asi uuesti ette võtta tagasi. Aga paari kuu pärast ei pruugi vastus enam eitav olla.

Idee lauluväljakul MK-etapp korraldada pakkus Vahur Leemets välja juba tükk aega tagasi. Eesti suusaliiduga on ta seotud olnud juba ligi 30 aastat ning teisipäeval Tallinnas toimunud võistluse ning kasutusel olnud uudse formaadi puhul võib teda kindlasti nimetada võistluse maaletoojaks.

"Aga idee ise on 15 aastat kindlasti vana," lausus Leemets. Kui neli-viis aastat tagasi tekkis reaalne võimalus võistluse korraldamiseks, hakkas mees ka asjaga aktiivsemalt tegelema.

Ta meenutas, et esimene samm oli Skandinaaviamaade kohtunike seminar Tallinnas, mille raames käidi ka lauluväljakul ning kõik osalejad joonistasid oma nägamuse võimalikust rajast.

Ning mõni aeg hiljem tehti ka rahvusvahelisele suusaliidule ehk FIS-ile taotlus MK-etapi korraldamiseks.

FIS pakkus võimalust juba eelmisel talvel, kuid siis oli aeg halb. "Võistlus oleks toimunud vabariigi aastapäeval ja vahetult pärast olümpiat ja see ei tundunud logistiliselt ja ka kõike muud arvestades kõige parem mõte," meenutas mees. Tänavu sai suurvõistlus aga teoks.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!