• 21.09.23, 12:50

Rakvere teatris esietendub „Ettevaatust, õnn!”

Reedel jõuab Rakvere teatri suures majas publiku ette 84. hooaja teine uuslavastus „Ettevaatust, õnn!”, mille lavastaja on Peeter Raudsepp.
Rakvere teatri selle hooaja teine uuslavastus on "Ettevaatust, õnn!".
  • Rakvere teatri selle hooaja teine uuslavastus on "Ettevaatust, õnn!". Foto: Alana Proosa
Inglise huumori parimaid traditsioone järgiva komöödia on kirjutanud šoti päritolu telestsenarist Steven Moffat.
Lugu räägib ühest tavalisest inglise abielupaarist ja neile külla saabunud bravuurikast ameerika leskprouast, kes toob endaga kaasa nii õnne kui õnnetust. Inglise komöödiates tihti pilgatud üleliigne kombekus viib vaatajad sotsiaalmeedia ja enesekeskse heaolu maailma, kus õnn on muutunud kohustuslikuks.
„Elame tänapäeval väga egotsentrilises maailmas, kus vajadus emotsionaalse kontakti järele on suur. Kõik istuvad oma arvutites, püüdes iga hinna eest säilitada status quo’d. Selle nimel on nad valmis ükskõikselt suhtuma ka sellesse, mida keegi korda saadab, sest nende õnne see ei puuduta,” kirjeldas lavastaja Peeter Raudsepp pressiteate vahendusel loo tausta.
Lavastuses teeb kaasa ka sellel hooajal trupiga liituv Laura Niils.
Autor Steven Moffat "The Unfriend"
Lavastaja ja muusikaline kujundaja Peeter Raudsepp
Kunstnik Karmo Mende
Videokunstnik Eva Pajusaar
Valguskujundaja Roomet Villau
Tõlkija Triin Tael
Osades Anneli Rahkema, Tarvo Sõmer, Liisa Aibel, Märten Matsu, Peeter Rästas, Elar Vahter, Laura Niils (Must Kast)
Kui soovid olla kursis maakonna uudistega, silmapaistvate inimeste tegemistega ja kasulike nõuannetega, siis telli tasuta Lääne-Virumaa Uudiste uudiskiri, mis ilmub vähemalt kolm korda nädalas. Uudiskirja saab tellida SIIT. Juba praegu on selle endale tellinud 5722 inimest.
Meie uudisvooga saab hoida end mugavalt kursis jälgides Lääne-Virumaa Uudiste Facebooki lehekülge või kasutades funktsiooni "Minu Lääne-Virumaa".

Seotud lood

Uudised
  • 05.09.23, 14:49
Esmakordselt on partneritena laval Tiina Mälberg ja Karl Robert Saaremäe
Rakvere teatris algasid täna Mait Jooritsa lavastuse „Hääl minu sees” proovid. Hinnatud ameerika nüüdiskirjaniku Adam Rappi meisterlik ja ettearvamatu sündmuskäiguga kaheinimesetükk toob esmakordselt partneritena lavale ema ja poja – Tiina Mälbergi ja Karl Robert Saaremäe.
Uudised
  • 11.09.23, 16:13
Rakvere teatri 84. hooaeg algab kirju ürituste kavaga
Rakvere teater kutsub 84. hooajal lisaks teatrietendustele osa saama ka rikkalikust eriürituste kavast, mis pakub kultuurihuvilistele nii vestlusringe, jalutuskäike, kontserte, mälumänge, näituseid kui ka koolitusi.
Uudised
  • 10.09.23, 06:00
Piret Sikkel sai teatripisiku sünniga kaasa
Rakvere teatris oldud aeg ei unune
Näitlejate puhul on üsnagi tavapärane, et kui sa oled kasvanud näitlejate perekonnas, siis annavad ema-isa teatepulga lastele edasi. Just nii oli ka Piret Sikkelil, kelle ema Evi Rauer ja isa Arnold Sikkel olid kutselised näitlejad.
Uudised
  • 05.08.23, 06:00
Haljalast pärit näitleja Laura Nõlvak hindab üha enam piiride kompamise võlu
"Viru võnked" 10. saade
Viru võngete 10. saate külaline on Eesti Noorsooteatri näitleja Laura Nõlvak, kes nukuetenduste kõrval tegeleb ka lavavõitluse õpetamisega. Hea võitlusstseen on Nõlvaku sõnal selline, mis ka lavastajal hinge kinni paneb.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele