Rakvere teatris esietendub „Ettevaatust, õnn!”

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 21. september 2023
Jaga lugu
Rakvere teatri selle hooaja teine uuslavastus on "Ettevaatust, õnn!".
Autor: Alana Proosa

Reedel jõuab Rakvere teatri suures majas publiku ette 84. hooaja teine uuslavastus „Ettevaatust, õnn!”, mille lavastaja on Peeter Raudsepp.

Inglise huumori parimaid traditsioone järgiva komöödia on kirjutanud šoti päritolu telestsenarist Steven Moffat.

Lugu räägib ühest tavalisest inglise abielupaarist ja neile külla saabunud bravuurikast ameerika leskprouast, kes toob endaga kaasa nii õnne kui õnnetust. Inglise komöödiates tihti pilgatud üleliigne kombekus viib vaatajad sotsiaalmeedia ja enesekeskse heaolu maailma, kus õnn on muutunud kohustuslikuks.

„Elame tänapäeval väga egotsentrilises maailmas, kus vajadus emotsionaalse kontakti järele on suur. Kõik istuvad oma arvutites, püüdes iga hinna eest säilitada status quo’d. Selle nimel on nad valmis ükskõikselt suhtuma ka sellesse, mida keegi korda saadab, sest nende õnne see ei puuduta,” kirjeldas lavastaja Peeter Raudsepp pressiteate vahendusel loo tausta.

Lavastuses teeb kaasa ka sellel hooajal trupiga liituv Laura Niils.

Autor Steven Moffat "The Unfriend"

Lavastaja ja muusikaline kujundaja Peeter Raudsepp

Kunstnik Karmo Mende

Videokunstnik Eva Pajusaar

Valguskujundaja Roomet Villau

Tõlkija Triin Tael

Osades Anneli Rahkema, Tarvo Sõmer, Liisa Aibel, Märten Matsu, Peeter Rästas, Elar Vahter, Laura Niils (Must Kast)

Kui soovid olla kursis maakonna uudistega, silmapaistvate inimeste tegemistega ja kasulike nõuannetega, siis telli tasuta Lääne-Virumaa Uudiste uudiskiri, mis ilmub vähemalt kolm korda nädalas. Uudiskirja saab tellida SIIT. Juba praegu on selle endale tellinud 5722 inimest. Meie uudisvooga saab hoida end mugavalt kursis jälgides Lääne-Virumaa Uudiste Facebooki lehekülge või kasutades funktsiooni "Minu Lääne-Virumaa".

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!