Mart Helme meelest pole riigikogu liikme Kalle Grünthali tankimistes miskit uurida

Autor: Eliisa Matsalu • 13. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Mart Helme.
Autor: Liis Treimann

Prokuratuur algatas riigikogu liikme Kalle Grünthali (EKRE) kütusekulutuste uurimiseks kriminaalmenetluse ning mitme riigikogu saadiku arvates tuleks asja uurida ka riigikogu korruptsioonivastases erikomisjonis. Erikomisjoni esimees on aga EKRE liige Mart Helme, kes ütles intervjuus, et Grünthal ei ole midagi valesti teinud.

Äripäev kirjutas sel nädalal, kuidas riigikogu saadik Kalle Grünthal on maksumaksja kulul ostnud märkimisväärselt rohkem kütust kui teised saadikud. On ka juhtunud, et Grünthal on ostnud samal ajal nii diislikütust kui ka bensiini ehk ostnud kütust kellegi teise autosse. Ka on Eesti Ekspressi uurimusest sel nädalal avalikuks tulnud, et Grünthali kütusekaarti on kasutatud ka ajal, mil ta on ise viibinud riigikogus. Täpsemalt saab lugeda artiklist "Kütusekaardi sihka-sahka: riigikogulase paagis põlevad bensiin ja diisel läbisegi".

Korruptsioonivastase erikomisjoni liige Eduard Odinets leiab, et Grünthali tegevust tuleks uurida ka erikomisjonis. See on aga keeruline, sest komisjoni teemad paneb reeglina paika komisjoni esimees Mart Helme, kes Grünthali tegevuses probleemi ei näe.

Äripäev uuris Mart Helmelt, mis ta juhtumist arvab.

Kas teil on kavas korruptsioonivastases erikomisjonis uurida Kalle Grünthali kütusekaartide kasutamist?

Ei ole kavas uurida Kalle Grünthalit, Kalle Grünthal pole teinud midagi niisugust, mis oleks seadusevastane. Ta on kasutanud kuluhüvitisi ja see ei ole seadusevastane. Mida me uurime?

Kuid ajad ju ei klapi? Ta on istunud riigikogu istungil samal ajal, kui on tema kütusekaarti kasutatud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!