Globaalne briifing: Ukraina sai imerelva, aga kolmandat maailmasõda ei tulnudki

Autor: Indrek Lepik • 20. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
ATACMS on relv, mida Ukrainal polnud väidetavalt vaja, ent millega suudeti anda nüüd Venemaale sõja rängim pauk.
Autor: AP/Scanpix

Mida teeb Iisrael Gazaga? Lisaks: Poola valis Euroopa, Putin flirdib Põhja-Koreaga, Elon Musk jonnib.

Kaasaegset sõda peetakse otse internetis. Samal ajal, kui lendavad raketid, tulistavad internetisõdurid säutse, millest võivad saada võrreldava suurusega plahvatused. Iisraelis-Gazas jätkuv sõjategevus, mille käigus sai tabamuse palestiinlaste haigla, näitab desinformatsiooni mõju: lugu 500 tsiviilohvriga Iisraeli raketirünnakust tegi maailmale pool tiiru peale, enne kui selgus, et tegu oli hoopis džihadistide ebaõnnestunud raketilasuga, mille tõttu sai hukka umbes kümme korda vähem inimesi. Sõjast pikemalt allpool.

See siin on Äripäeva iganädalane briifing, mille eesmärk on anda ülevaade nädala kõige olulisematest välisteemadest. Suurema tähelepanu all on kolm lugu, mille mõju ulatub märksa kaugemale kui lõppev nädal.

Tasuta uudiskirja "Globaalne briifing" saad tellida SIIT.

Poolakad tegid kannapöörde. Suurem osa Euroopast alustas nädalat juubeldusega, sest Poola opositsioon ületas ootusi ja võitis kodused üldvalimised. Donald Tuski juhitud blokk kogus seimis kamba peale piisavalt mandaate, et moodustada enamusvalitsust. Kaheksa aastat võimul olnud peaministripartei kogus arvuliselt veidi vähem hääli kui nelja aasta eest, ent olukord riigis mobiliseeris üle kolme miljoni lisavalija, kes otsustasid, et Õiguse ja Õigluse partei valitsemisaeg peab lõppema. Pealinnades loodetakse, et Varssavist saab taas partner, kes hakkab Euroopa asja konstruktiivselt ajama.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!