Scoutspataljoni järelehüüe Andrei Kurotškinile

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 13. november 2023
Jaga lugu
Kaitseväe keskpolügonil juhtunud õnnetuse tagajärjel hukkunud Andrei Kurotškin.
Autor: Ardi Hallismaa foto\r

Pühapäeval hukkus kaitseväe keskpolügoonil juhtunud õnnetuse tagajärjel Scoutspataljoni tegevväelane Andrei Kurotškin, kes oli pärit Aserist.

Scoutspataljon kirjutas tema mälestuseks postituse sotsiaalmeedias, mille alljärgnevalt avaldame:

In memoriam veebel Andrei Kurotškin (17. detsember 1986 – 12. november 2023)

Veebel Andrei Kurotškin liitus Scoutspataljoniga 2009. aastal, kohe pärast ajateenistust. Tema teenistus möödus peamiselt Scoutspataljoni lahingtoetuskompanii pioneerirühma erinevatel ametikohtadel – lahingpioneerina, pioneer-demineerijana, jaoülema abina, jaoülemana ning eelmise aasta veebruarist pioneerirühma rühmavanemana. Teda on autasustatud Kaitseväe teenetemärgiga lahinguliste teenete eest, rahvusvahelistes sõjalistes operatsioonides osalenu medaliga ja United Nations medaliga. Ta osales kuuel välisoperatsioonil: neli korda Afganistanis, Liibanonis ja Malis.

Kurotškini võistluskaaslaste sõnul jättis ta endast kõikidele professionaalse ja sõbraliku mulje. Aastaid pioneerina teeninud Kurotškin andis väga suure panuse rahvusvaheliste sõjaliste operatsioonide üksuste ja lahingpioneeride väljaõppesse. Instruktorina oli ta alati karm, kuid õiglane ning kõik pidasid temast lugu.

Kurotškin oskas väga delikaatselt aga samas ka mõjuvalt „maa peale tagasi“ tuua nii oma relvavendadest alluvaid kui vajadusel ka värskeid ohvitsere. Scoutside kinnitusel oli temaga koos ülesannete täitmisel – olgu see demineerimistööd või ükskõik mis muu pioneerialane tegevus Eestis või sõjalistel operatsioonidel – kõikidel kindel tunne. Teenistuskaaslaste sõnul jäi Kurotškin alati professionaalseks, ei lasknud kunagi emotsioonidel ennast juhtida. Mis tahes probleemide korral olid tal alati varrukast lahendused võtta.

Relvavennad jäävad teda mäletama kui alati toetavat, rõõmsameelset ja heatahtlikku sõpra kes on alati valmis appi tulema ning väga hea isana.

„Mees, kes pidas alati enda sõna. Seda ka viimase hetkeni. Me ei unusta sind! Puhka rahus, Vend Scout!!!“

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!