Rakvere teatris esietendub August Gailiti „Karge meri”

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 14. märts 2024
Jaga lugu
Hetk etenduse “Karge meri” proovist.
Autor: Kalev Lilleorg

Reedel esietendub Rakvere teatri väikeses majas lavaversioon August Gailiti romaanist „Karge meri”. Maailmast eraldatud kalurite ja hülgeküttide saarele viib publiku lavastaja Elar Vahter.

Saareelanikel tuleb igapäevases olelusvõitluses lisaks karmile ilmale ja mere stiihiatele rinda pista ka oma unistuste ja saatuse keerdkäikudega. Peale aegumatute suhtepööriste on Gailit oma romaanis maalinud ka koondportree eestlusest. Lavastaja sõnul on kogu Eesti natuke nagu saar maailma vetevoogude keskel, kus pinge sissetungiva välisilma ja väikese paiga enesesäilituse vahel on tänaseks liikunud globaalsele tasandile. „Osalt räägib „Karge meri” väikese alalisest kaitsepositsioonist suuremate paikapanijate – linnade, riikide jne ees,” lisab ta.

Lavastuses otsitakse ühendust elu ja armastuse, maailma ja üksteisega. „Igapäevaselt on inimesed paraku rohkem saared ja meri see saart ümbritsev miski, mille võimuses me oleme. Kui inimesed on saared, jääb mere näol, armastuse näol vähemalt ühenduse võimalus,” sõnas lavastaja.

Osades Tuuli Maarja Möller, Silja Miks, Madis Mäeorg, Peeter Rästas, Laura Niils, Hans Kristian Õis (külalisena).

„Karge meri” esietendub Rakvere teatri väikeses majas 15. märtsil 2024.

Seotud lood

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!