• 27.05.24, 06:00

Rakvere e-pood kasvab mühinal

Rakvere e-poodnik Tarvi Toming (44) alustas tosin aastat tagasi Hiina taevalaternate müümisega. Täna tarnib ta oma e-poe kaupa kogu Euroopast, kliente leidub aga peaaegu igal kontinendil.
Ettevõtja Tarvi Toming.
  • Ettevõtja Tarvi Toming. Foto: Rahel Lepp
Mühinaga kasvanud ettevõtte taga pole siiski pelgalt hea õnn või õige ajastus. “Algus oli ikka raske,” tunnistas mees. “Alustamiseks laenasin raha sõbralt, korvpallur Priit Lokutšievskilt ja tegutsesin ämma ettevõtte alt,” selgitas Toming, et ehkki ettevõte Kulla OÜ on asutatud 2009, hakkas tema bisnis pihta 2011. Pood tegutseb nime all epood24.eu.
“Kuna tollal olid moes taevalaternad, hakkasin neid Hiinast tellima,” mäletab ta oma esimest müügiartiklit, millest suure osa müüsid edasi tollal populaarsed Cherry ja CrazyDeal. Õla pani alla ka Oleg Gross, kellele Toming tellis patsikumme ja muud pudipadi, mis jõudsid poelettidele. Tasapisi lisandusid ilutooted ja lõhnad ning äri edenes lisaks edasimüümisele ka oma e-poes. 2018. aasta kui Cherry ja CrazyDeal pankrotiga lõpetasid, oli mehe enda äri hoo sisse saanud ja edasi tüüris juba üksi. Alguses täitsa üksi.
“Esimene ladu oli mul Pajustis Vinni vallamajas, see oli umbes 60 m2 suurune,” meenutas Toming. “Ise otsisin tarnijaid, valisin kaubagruppe ja tooteid, ise pakkisin ja vedasin pakiautomaati,” rääkis ta. Täpselt samal ajal alustas ka kõige esimene Omniva postiautomaat Turu kaubamaja taga, kuhu mees hommikuti pakkidega kohale vuras ja need ükshaaval teele pani.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele