• 12.06.24, 16:57

Ennustusvõistluse võitjad on selgunud

Tauri Eesmäe võitis Lääne-Virumaa Uudiste korraldatud europarlamendi valimiste ennustusvõistluse.
Valimised võitnud ja europarlamendis kaks kohta saanud Isamaa poliitikud Riho Terras (vasakul) ning Jüri Ratas (paremal) koos erakonna esimehe Urmas Reinsaluga Isamaa valimispeol pärast tulemuste selgumist.
  • Valimised võitnud ja europarlamendis kaks kohta saanud Isamaa poliitikud Riho Terras (vasakul) ning Jüri Ratas (paremal) koos erakonna esimehe Urmas Reinsaluga Isamaa valimispeol pärast tulemuste selgumist. Foto: Liis Treimann
Tauri vastas viiest küsimusest õigesti neljale, sh prognoosis kõige täpsemini valimisaktiivsust. Auhinnaks saab Tauri raamatu “Kuidas mölakatega toime tulla”.
Sama raamatu loosime välja kõigi ennustusvõistlusel osalenute vahel. Loosiõnn naeratas Virge Veemersile.
Ennustusvõistlusel osalejad pidid ennustama, milline erakond võidab valimised ja milline poliitik kogub Lääne-Virumaal enim hääli. Samuti seda, kas Martin Helme osutub valituks europarlamenti, millised erakonnad saavad europarlamendis kaks kohta ning Kui suur on valimisaktiivsus Eestis.
32,1% ennustusvõistlusel osalejatest arvas, et valimised võidab Isamaa, EKRE võitu ennustas 30,9% ja sotside võitu 24,7% osalejatest. Martin Helme valituks osutumist prognoosis 39,5%. 31,3% arvas, et kaks kohta europarlamendis saab Isamaa, 26,3% pakkus kahte kohta sotsidele ja 21,9% EKREle.

Seotud lood

Arvamused
  • 11.06.24, 09:55
Tõnis Saarts: kaotus paneb Kaja Kallase suure surve alla
Eesti 200 võitleb elu eest, Kesk tegi comeback’i
Äsja lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel saavad olema nähtavad siirded Eesti sisepoliitikasse ja mõju mitme erakonna käekäigule, kirjutab Tallinna Ülikooli politoloog Tõnis Saarts Äripäevas.
Saated
  • 10.06.24, 23:25
Eurovalimiste mõju: oodata on kohtade ümbermängimisi riigikogus
Äsja lõppenud europarlamendi valimised võivad tekitada riigikogu fraktsioonides suuremaid muudatusi, leidsid värskes raadiosaates "Kuuma tool" ajakirjanikud Aivar Hundimägi, Neeme Korv ja Meelis Mandel.
Uudised
  • 10.06.24, 01:10
Vaata, palju kogusid poliitikud hääli Lääne-Virumaal
Edetabelis kõigi kandidaatide häältesaak meie maakonnas
Europarlamendi valimistel kogus Lääne-Virumaal kõige suurema häältesaagi valimised võitnud sotside esinumber Marina Kaljurand. Tõelise põrumise tegi aga keskerakonna nimekirjas kandideerinud Vinni vallavanem Erki Savisaar.
Uudised
  • 08.06.24, 11:00
“See on nii ohtlik ja nii rumal mõte”
On väga tõsine oht, et juba 2026. aastal paneb valitsus müüki fosforiidi kaevandamisõiguse Lääne-Virumaal Toolse maardlas, ütles Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele