Ennustusvõistluse võitjad on selgunud

Autor: Aivar Hundimägi • 12. juuni 2024
Jaga lugu
Valimised võitnud ja europarlamendis kaks kohta saanud Isamaa poliitikud Riho Terras (vasakul) ning Jüri Ratas (paremal) koos erakonna esimehe Urmas Reinsaluga Isamaa valimispeol pärast tulemuste selgumist.
Autor: Liis Treimann

Tauri Eesmäe võitis Lääne-Virumaa Uudiste korraldatud europarlamendi valimiste ennustusvõistluse.

Tauri vastas viiest küsimusest õigesti neljale, sh prognoosis kõige täpsemini valimisaktiivsust. Auhinnaks saab Tauri raamatu “Kuidas mölakatega toime tulla”.

Sama raamatu loosime välja kõigi ennustusvõistlusel osalenute vahel. Loosiõnn naeratas Virge Veemersile.

Ennustusvõistlusel osalejad pidid ennustama, milline erakond võidab valimised ja milline poliitik kogub Lääne-Virumaal enim hääli. Samuti seda, kas Martin Helme osutub valituks europarlamenti, millised erakonnad saavad europarlamendis kaks kohta ning Kui suur on valimisaktiivsus Eestis.

32,1% ennustusvõistlusel osalejatest arvas, et valimised võidab Isamaa, EKRE võitu ennustas 30,9% ja sotside võitu 24,7% osalejatest. Martin Helme valituks osutumist prognoosis 39,5%. 31,3% arvas, et kaks kohta europarlamendis saab Isamaa, 26,3% pakkus kahte kohta sotsidele ja 21,9% EKREle.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!