Oleme uudishimulikud ja kaasavad

Autor: Kristjan Ojang • 11. mai 2021
Jaga lugu
Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Kristjan Ojang
Autor: Andras Kralla

Lääne-Virumaa Uudiste toimetust iseloomustab neli märksõna – uudishimu, kuulamine, kaasamine ja kasulik, kirjutab Lääne-Virumaa Uudiste peatoimetaja Kristjan Ojang.

Lääne-Virumaa Uudised on uus kohalikele teemadele keskenduv uudisveeb, mille eesmärk on aidata Lääne-Virumaa inimestel olla informeeritud. Kuigi tegemist on Äripäeva käivitatud veebiga, siis ei kirjutata siin ainult ettevõtlusest ja majandusest.

Me hakkame kajastama kõiki neid teemasid, mis on kohalikele inimestele olulised, üllatavad ja inspireerivad. Näeme Lääne-Virumaa Uudiste lugejatena ärksaid Virumaa elanikke või erinevatel põhjustel siit ära kolinud, aga kodukohaga sidemed alles jätnud inimesi. Tegutseme ausalt ja kartmatult kohalike inimeste huvides.

Lääne-Virumaa Uudiste toimetuse tööd iseloomustavad järgmised märksõnad:

Uudishimu. Me ei piirdu uues veebis pressiteadete vahendamisega, vaid fokuseerime oma tegevuse originaalsisule. Otsime erinevaid teemasid, soovime lugejaid üllatada. Tegime enne uudisveebi avamist mitmeid intervjuusid Lääne-Virumaa erinevates valdades elavate inimestega. Nendest vestlustest selgus, et meilt oodatakse lugusid kohalikest vahvatest ja silmapaistvatest inimestest, teemade osas on tähtsal kohal haridus, kultuur, sport, kohalik ettevõtlus ja kohalik poliitika.

Kuulamine. Hea ajakirjaniku parimaks abimeheks on tema jalad ehk selleks, et teha kvaliteetset ajakirjandust, tuleb käia nn põllul ehk seal, kus on lugejad ja kus toimuvad mitmesugused sündmused. Meie eesmärk on oma lugejatega palju suhelda ning lugejaid kuulata. Kuulamise sõnal on meie jaoks veel ka teine tähendus. Me pakume Lääne-Virumaa Uudiste veebis ka võimalust kuulata podcast'e ehk raadiosaateid erinevatel teemadel ja erinevate oluliste inimeste osavõtul.

Kaasamine. Soovime olla kohalike inimeste jaoks oluliseks arvamusplatsiks, kus kohtuvad erinevad ideed ja argumendid ning arutletakse inimeste kodukohale oluliste teemade üle. Enne uudisveebi käivitamist küsisime Lääne-Virumaa inimestelt, millest peaksime kirjutama. Saime üle saja erineva soovituse ehk toimetuse ideeportfell on teemadest pungil. Oleme viinud ka läbi Lääne-Virumaa arvamusliidrite küsitluse ning plaanime vastused avaldada järgnevate päevade jooksul Lääne-Virumaa Uudiste veergudel. Kohalike inimeste arvamusartiklid koondame teemaplokki „Arvamus“.

Kasulik. Soovime olla lugejatele kasulikud ehk aidata kaasa erinevate otsuste langetamisele. Sellised lood oleme koondanud eraldi teemaplokki „Kasulik“, kus erineva eluala inimeste abiga jagame kasulikke soovitusi ja nõuandeid. Näiteks hakkab Lääne-Virumaa Uudiste veergudel regulaarselt kirjutama Äripäeva loodud investor Toomas. Tegemist on Eesti kõige pikaajalisema ja rahamahukama ajakirjandusliku eksperimendiga.

Äripäev andis 2002. aastal börsitoimetuse käsutusse miljon Eesti krooni (64 000 eurot) ja tegi ülesandeks see miljon järgneva 30 aasta jooksul nii investeerida, et keskmine aastatootlus oleks 12%. Tänaseks päevaks on Toomase miljoni krooni suurune investeering kasvanud seitse korda suuremaks – 450 000 euroni. Toomase kõik aktsiatehingud on avalikud, samuti tema portfelli käekäik. Kui Äripäevas kirjutab Investor Toomas igapäevaselt neile, kes on ka ise juba aktsiaturgudele investeerinud, siis Lääne-Virumaa Uudistes hakkab investor Toomas lisaks investeerimisele jagama ka soovitusi pere-eelarve tegemiseks ning säästmiseks. Esimeses kaastöös jagab Toomas näpunäiteid teise pensionisambaga toimetamisel.

Üks Investor Toomase kindel soovitus on mitte osta põrsast kotis. Kuna Lääne-Viruma Uudised on täiesti uus kvaliteetset ajakirjandust pakkuv uudisveeb, siis oleme sel nädalal oma veebi kõigile huvilistele avanud. Järgmisest nädalast on meie veebi võimalik täismahus lugeda neil, kes teevad kaheks kuuks kokku 2 eurot maksva proovitellimuse. Pärast prooviperioodi on uudisveebi kuutellimus 9,90 eurot ning iga tellija saab võimaluse tasuta jagada lugemisõiguse ühele oma pereliikmele või sõbrale.

Oleme tänulikud igasuguse tagasiside ja info eest, mida on kõige parem edastada e-posti aadressil [email protected] või kui soov on jääda anonüümseks, siis saab kasutada veebiehel olevat vihje saatmise võimalust. Loomulikult võib meiega jagada ka erinevaid fotosid ja videosid kõigest sellest, mis põnevat Lääne-Virumaal toimub.

Lisaks minule kirjutavad Lääne-Virumaa Uudistele lugusid Anu Viita-Neuhaus, Kaarel Kesamaa, Vanessa Kassmann ja Aivar Hundimägi.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!