Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid

2. august 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.

Tarmo Toiger.
Autor: Raul Mee

Äripäev kirjutas, et tänavuse mootorsõidukite müügistatistika kuue kuu tulemused näitavad kena kasvu – vaid veidi ollakse maas 2019. poolaasta numbritest, uute autode müügi tulemused juunis olid juba suuremad kui 2019. aasta samal kuul (+5%). Samas keegi turuosalistest ei osanud prognoosida mikrokiipide defitsiiti, mis ei luba arvestatavat nõudlust rahuldada.

Tähelepanelikumalt kahte viimast kvartalit vaadates on müügitulemused proportsioonis 2019. aasta numbritega, esimene kvartal oli ca 19% väiksem kui teine kvartal. Euroopa uute autode turg taastub sarnaselt kiires tempos Eestiga, sh viimane kuu paranes 10% võrra, võrreldes mai kasvuga. Kiire kasvutempo on nüüdseks aeglustunud. Samas on olnud pidevalt head müügikuud, võrreldes Eestiga, kus oli meil nii mai (-9% võrreldes aprilliga) kui ka veebruar (–16% võrreldes jaanuariga) negatiivse kasvuga võrdluses eelmise kuuga.

Võrreldes eelmise aasta kuue kuuga näitasid poolaasta suurimaid kasvusid Itaalia (+51,4 %), Hispaania (+34,4 %), Prantsusmaa (+28,9%) ja Saksamaa (+14,9%).

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!