• 01.09.21, 09:33

Sven Hõbemägi: Väljakutseid täis kooliaasta

Üle mitme aasta saime taas nautida väga sooja suve ning see andis kindlasti väga head võimaluse nii õpilastele kui õpetajatele akusid laadida ning valmistuda uueks ja teadmisterohkeks õppeaastaks.
Sven Hõbemägi.
  • Sven Hõbemägi. Foto: AIN LIIVA
Tõsi, juba viimased kaks aastat ei ole õppetöö kulgenud samamoodi kui varem, sest koroonaviiruse levikust tingitud olukord on muutnud nii õppekorraldust, hariduse omandamist kui ka andmist.
Tavaolukorda ei saavuta me paraku ilmselt ka sellel õppeaastal, kuid oleme kindlasti oluliselt teadlikumad: teame, kuidas eri situatsioonides käituda ja reageerida, et ei kannataks hariduse andmine ega selle omandamine. Uue viiruse ajastu paneb meid rohkem panustama ja mõtlema vaimsele tervisele.
Kõik õpilased paraku ei kohane uue õppekorraldusega, koduõpe ei suju. See mõjutab kindlasti õpitulemusi, kuid tean, et meie haridusasutused koos tugispetsialistidega annavad endast parima, et saaksime sellest olukorrast peagi võitjana välja tulla. Loodan siiralt, et saame taas vahetult pidada koolide ja teiste haridusasutuste ava- ja lõpuaktusi, käia huviringides. Oleme ju kõik selle nimel kõvasti pingutanud – nii õpilased, õpetajad, lastevanemad kui ka haridusasutused tervikuna.
Head õpilased, teadmiste omandamine ja valikute tegemine on kestev ja järjepidev protsess ning haridusvaldkond on pidevas muutumises. Heas koostöös kooli, õpetajate ja lastevanematega saame aidata teil neid valikuid teha ja teid suunata, et meie maakonnas saaksite mitmekülgse ning konkurentsivõimelise hariduse kas edasiõppimiseks või tulevase eriala valimiseks.
Head õpetajad. Teile on pandud väga oluline ülesanne, millega te suurepäraselt ka hakkama saate ehk meie noorte ettevalmistamine eelseisvaks eluks. Tänu teile saame me öelda, et Lääne-Virumaal antav haridus on kvaliteetne, konkurentsivõimeline, innovatiivne ja huvitav. Mulle, kes ma olen õppinud erinevates koolides, erinevate õpetajate käe all ning saanud õpetaja tööd lähemalt näha ka oma armsa vanaema kaudu, saan väita, et õpetaja tööd on üks olulisemaid meie ühiskonnas ning olen seisukohal, et õpetaja ametit peab veelgi rohkem väärtustama ja teid hoidma. Aitäh teile!
Olen selliseid tervitusi kirjutades alati mõelnud, et mida soovisid mulle omalajal kooliteele kaas minu ema, isa või vanaema ning mida ütlen mina oma lastele, kui nad igal aastal taas haridustee ette võtavad. Mõtlesin välja. Soovin teile head õpilased, tahtmist kuulata ja vaadata, märgata teisi õpilasi enda ümber, et vajadusel neid aidata. Soovin, et lisaks oluliste teadmiste omandamisele saaksite palju uusi ja põnevaid tutvusi. Julge alati õpetajalt küsida, sest pole olemas rumalaid küsimusi.
Haridusvaldkonnale tervikuna soovin, et iga lasteaed ja kool, oleks ka toetav ja sõbralik ning koht kuhu nii õpetaja, kui ka õpilane tahab igal hommikul taas tagasi tulla.
Ilusat uut teadmisterohket õppaastat!

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele