SOL Baltics juht: kas riik ise ikka on alampalgatõusuks valmis?

Autor: Rinel Pius • 20. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
"Kokkuvõttes on meie sektoris palk tõusnud kogu aeg väga kiires tempos, sest inimesi valdkonnas ei ole ja seega palga dikteerib vajadus. Seega tuleme toime," kirjutab SOL Balticsi juhatuse esimees Rinel Pius.
Autor: Andras Kralla

Alampalk tõuseb uuest aastast 13% ja samas suurusjärgus ka sellest järgmisel aastal. Töötajad on selleks kindlasti valmis, ettevõtted pigem valmis. Aga kas riik on, küsib SOL Balticsi juhatuse esimees Rinel Pius.

Hiljuti uuris ajakirjanik minult, et millise pilguga vaatab SOL alampalga tõusu ning kas uuel aastal tõstame klientidel ka hinda. Meil on Eestis 1400 töötajat ja tööjõukulu ulatub 68 protsendini käibest. Meid mõjutab iga sent, mis lisandub palgale või tööjõumaksudele.

Suures pildis on see otsus märguanne tööandjate ja ametiühingute kokkuleppest, et väärtustatakse ka keskmisest madalamate töötasudega ettevõtlussektorite tööd. Kindlasti aitab palgatõus kaasa uuemate tehniliste lahenduste paremaks ja kiiremaks kasutuselevõtuks. Meie valdkonnas ei tasu robotid veel end ära, sest Eesti puhastusteenindaja brutopalk on kolm või neli korda väiksem kui Taanis, aga robot maksab nii meil kui seal 60 000 eurot.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!