Poola põllumeeste tagant paistavad FSB kõrvad

Autor: Indrek Lepik • 5. märts 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
“Ei mingit külalislahkust, te tänamatud mölakad,” lajatavad Poola põllumehed meeleavaldusel.
Autor: ZUMAPRESS/Scanpix

Mis asja Poola põllumehed ajavad? Lisaks: euroliidu ambitsioonikas kaitseprogramm, Hiina kasvavad kaitsekulutused ja USA superteisipäev.

Sel nädalal saab ilmselt lõpliku kinnituse tõsiasi, et novembrikuistel presidendivalimistel konkureerivad Ühendriikides ametisolev Joe Biden ja eksriigipea Donald Trump. Teisipäeval toimuvad kuraditosinas osariigis üheaegselt eelvalimised, pärast mida on pea pooled suvise parteikongressi delegaatide hääled jaotatud, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Indrek Lepik oma välisuudiste ülevaates.

Suurem küsimus on aga, kas partei vabariiklaste kandidaadi taga jääb ühtseks. Ja juhul kui Trump peaks sügisel kaotama — mis järeldusi erakond sellest teeb? Haley toetajad on valmis partei lõhki ajama ja mõned isegi demokraatide poolt hääletama.

Läheb, kuidas läheb, Euroopa Liit teeb juba Brüsseli tasemel ettevalmistusi olukorraks, kus Washingtoni toetus ei pruugi enam olla iseenesest mõistetav. Aga mõned vaenlased on end juba lähinaabrite juurde sisse seadnud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!