Välitegevused: kus saab Virumaal end proovile panna kolmel alal?

Autor: Vanessa Kassmann • 5. mai 2021
Jaga lugu

Lääne-Virumaa pakub nii väikestele kui ka suurtele põnevaid väljakutseid 18 ja 9 korviga Discgolfi radadel, nagu Rakveres ja Vinni-Pajustis. Aga ka Lontova seikluspargi atraktsioonidel ning Ojasaare golfiväljakul sihtmärkide tabamisel.

Rakvere discgolf'i-rada
Autor: Vanessa Kassmann

Discgolf

Lääne-Virumaal on discgolf'i radu mitmeid, nii lühemaid kui pikemaid. 18 korviga ja peaaegu 2 km pikkused rajad asuvad Rakveres, Tapa Männikumäel, Tamsalus, Kundas, Viru-Jaagupis, Ebaveres ja Neeruti maastikukaitsealal Pariisi Puhkekülas. Radu, millel 9 korvi, saab külastada nii Rakkes, Kadrinas, Mõedakus, Sõmerus, Kellaveres, Vinni-Pajustis kui ka Uhtnas. Discgolf'i rajale minek on kõikidele soovijatele tasuta, seega kaasa saab võtta kõik oma pereliikmed või sõbrad, et ühiselt looduses aega veeta.

Aga enne veel, kui ise päriselt rajale minna, tuleb teada, milline varustus endaga ühes võtta. Algajal discgolf'i mängijal oleks soovitatav kõigepealt konsulteerida mõne oma tuttava mängijaga, et saada kasulikku infot erinevate viskeliigutuste ja ketaste ning nende ostu kohta. Ent kui tuttavaid mängijaid pole, saab harjutada liigutusi YouTube’i videote järgi ning osta ligikaudu 25 euro eest algaja komplekti, millest leiab kolm põhiketast: lühimaa, keskmaa ja kaugmaa. Ning kui mõnda aega mängu harjutada, saab soetada oma ala spetsialistide abiga juba vingemaid kettaid. Ühe ketta ligikaudne hind jääb 12 ja 25 euro vahele, oleneb, millisest poest osta.

Lisaks ketastele ja harjutatud liigutustele tuleb teada, et rajale minnes soovitatakse selga panna ilmastikule vastavad ja putukate eest kaitsevad sportlikud riided ning mugavad jalanõud. Kaasas võiks olla ka ketastele mõeldud seljakott, aga võib soetada ka spetsiaalse discgolf'i koti, mille hinnad on väga erinevad. Väiksemad võivad maksta 20-50 eurot, suuremad 70, aga ka 130 eurot ja isegi rohkem.

Seikluspark

Lääne-Virumaa põhjaosas asub Lontova puhkekeskus.

Lontova seikluspark

Lontova puhkekeskus tervitab külastajaid puutumatu looduse ning mitmekesiste võimalustega. Kompleksi kuuluvas seikluspargis on erineva raskusastmega rajad ja atraktsioonid: lasteala (kaks rada, mis on erineva raskusastmega), tuubirada, meeskonnaala, kõrg- ning madalseiklusrada, lisaks on ka jalutusrajad.

Park pakub seiklusvõimalusi aasta läbi, ilmastikule ja loodusoludele vastavalt – suvi on kõige külastusrohkem aastaaeg, sügisel ja talvel on avatud vaid osa pargist. Seikluspargis jagub tegevust peredele, sõpruskondadele ja muudele seltskondadele. Lontova seikluspargi hinnakirjas on kõikide tegevuste hinnad vahemikus 6–22 eurot inimene.

Golf

Rakvere lähedal Aarlas asub Ojasaare golfiväljak, kus pakutakse aktiivset puhkust kauni looduse seltsis. Ojasaare rahvas on loonud Lääne-Virumaa inimestele võimaluse saada kodukohas golfi algõpet ja treenimisvõimalusi. Nad usuvad, et Ojasaarele tasub tulla uut kogemust saama nii kogenud mängijatel kui ka inimestel, kes pole varem golfiga kokku puutunud.

Golfiväljak on üks osa Ojasaare spordiplatsist, kus asub 9 griini ja 18 avalöögiala. Tegu ei ole veel kuigi suure ja ideaalsete tingimustega väljakuga, aga see-eest on Ojasaare golfiväljak odavaim mänguvõimalust pakkuv väljak Eestis.

Ojasaare golfiväljak
Autor: Günther Küttis

Sarnaselt discgolf'iga on ka tavalises golfis oluline varustus. Ning kuigi Ojasaares saab nii algaja kui edasijõudnu golfivarustust 5 euro eest väga lihtsalt rentida, võib sobiliku varustuse ka ise soetada. Kvaliteetne ning kõiki vajalikke golfikeppe sisaldav komplekt koos kotiga võib maksta ligikaudu 368 eurot. Lisaks golfikeppidele on ka riietus tähtis. Iga teine sportiv inimene lähtub riietumisel eelkõige mugavusest.

Alustav golfimängija võib vastavalt enda heaolule ja ilmastikule kanda alguses tavalisi spordiriideid. Kui juba mõnda aega mängitud, võib treener talle soovitada, milliseid jalanõusid, riideid ja ka kindaid on mängijal mõistlik osta. Hinnad jäävad jalatsitel umbes 90–130 euro vahemikku. Riietel, st pluusidel, dressidel, jopedel, vahemikku 10–70 eurot ning kinnastel 10–45 euro vahemikku. Hinnad sõltuvad sellest, millisest poest osta.

Ojasaare golfiväljakul mängimiseks Green Cardi olema ei pea, aga enne mängima asumist on vajalik läbi teha väike juhendamine või minna rajale koos kellegi kogenud mängijaga. Samuti ei korraldata Ojasaarel ka Green Cardi kursusi, ent nad korraldavad golfi algõpetust gruppidele, mis sobib väga hästi erinevate koosviibimiste nagu seminaride, firma- ning pereürituste raamesse. Algõpetuseks tuleb grupil eelnevalt aeg broneerida.

Ojasaare hinnakiri on väga lihtne: ühekordne mänguõigus maksab 20 eurot, paaritunnine golfi tutvustus on inimese kohta 15 eurot, algõpetuse hinnaks on kuni 15-liikmelisele grupile 150 eurot (suurema grupi puhul on iga lisandunud inimese kohta vaja 10 eurot juurde maksta) ning lapsed mängivad kuni 13aastaseks saamiseni golfi hoopiski tasuta.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!