Lääne-Virumaa uudised köögis: külma talvist pühapäeva soojendav lõuna
Külmal ja nüüdseks ka märjal talvel annab mõnusasti sooja Mehhiko roog chili con carne, mis lihtne valmistada ja mis ise tehtult (ja maitsestatult) keele alla viib.
Alustame tänasest uue rubriigiga "Lääne-Virumaa Uudised köögis". Pakume lugejatele igal nädalavahetusel ühe retsepti ning lisame juurde ka selle roa valmistamiseks vajalike põhikomponentide hinnad Rakvere erinevatest poodidest. Ehk lisaks retseptile saate teada, millisest kauplusest tasub konkreetse roa jaoks toiduained osta.
Täna valitud chili con carne valmistamiseks ei ole tegelikult väga palju asju vaja – põhikomponendid on hakkliha, punased oad ja purustatud tomatid. Sibul-küüslauk ka kindlasti juurde.
Mina võtan paar kopsakamat sibulat (nii umbes 300 grammi) ja 3-4 prisket küüslauguküünt. Hakin ära ja pannile. Kui sibul hakkab klaasistuma, siis pakk hakkliha otsa.