Investor Toomas: Tühja see inflatsioon, ostan hoopis EfTENi kinnisvara!

Autor: investor Toomas • 18. mai 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Aktsiahinnad kukuvad, kontol seisev raha kaotab väärtust minutitega, kinnisvarahinnad tõusevad, valitsevad hirm ja teadmatus. Ilmselgelt pole just ideaalne aeg börsile tulemiseks ja raha kaasamiseks, aga veel üks julge on otsustanud kõike seda trotsida ja ikkagi tulla Tallinna börsile.

EfTEN United Property Fundi börsile toov fondijuht Kristjan Tamla usub, et kuigi 80% fondi varadest on hetkel ärikinnisvaras, siis järgmise 5–10 aasta jooksul kasvab kinnisvaraturul enim elukondliku üürikinnisvara osa.
Autor: Andras Kralla

Kui aktsiaturgudel näed sisuliselt iga sekund oma vara väärtuse muutumist, viimasel ajal aina allapoole, siis stabiilse rahavooga kinnisvarasse investeerimine tundub palju kindlam. Vahet ei ole, kas majanduses on head või halvad ajad, kusagil peavad inimesed elama ja töötama. Nii võiks EfTEN United Property kinnisvarafondi näol olla tegu justkui kriisikindla investeeringuga.

Ka vanameister Warren Buffett usub kinnisvara väärtusesse. Võttes sealjuures veel arvesse, et kinnisvara ostmine on muutumas aina enam luksuseks, siis ei jäägi paljudel muud üle kui üürida. Eriti käib see elukondliku kinnisvara kohta.

Kuid olgem ausad, ega ei viitsi küll kinnisvarasse investeerides otsida üürnikke, lahendada reede öösel kell kaks ummistunud vetsupoti probleemi või kõpitseda katki läinud pesumasinat. See pole enam investeerimine, vaid ettevõtlus. Ärikinnisvarasse ei saa aga üldse minusuguse väikeinvestorina vaadata.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!