Naine, sinust võib saada IT-guru

Autor: Kristel Ainsalu • 21. august 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Töötukassa ürituse "Karjääripeatus" vestlusring.

Töötukassa uues karjäärikeskuses toimuvad regulaarsed üritused – "Karjääripeatused", kus tutvustatakse eri ameteid. Ühes sellises "Karjääripeatuses" osalesid naised, kes töötavad IT-sektoris.

Naiste kaasamine IT- ja reaalvaldkonna töödesse on juba mõnda aega fookuses olnud ja eks vilju maitstaksegi mõne aja pärast. Seni tuleb sellel teemal jätkuvalt rääkida, kirjutada ja teavitustööd teha. Silmapaistvaid naisi Eesti IT-vallas on juba mitmeid: Mari-Liis Lind, Kristel Kruustük ja Kaidi Ruusalepp, kelle nimed ei vaja asjaga kursis olijatele tutvustamist. IT-sektoris töötab aga palju teisi naisi, kelle igapäevatöö väga avalikkusele välja ei paista, aga kes on samuti väga pühendunud ja valmis oma tööst rääkima, tüdrukuid ning ka teisi naisi inspireerima. Eurostati uuringu järgi oli 2018. aastal Eestis IKT-spetsialistidest 22% naised. Eesti idufirmades on naisi küll rohkem (ca 36%), kuid programmeerimise poole peal on ka seal protsent madalam.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!