Nädal algab vihma ja lörtsiga ning lõppeb krõbeda külmaga

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 1. jaanuar 2023
Jaga lugu
Kairo Kiitsak prognoosib, et uue nädala lõpus võib õhutemperatuur langeda isegi alla miinus 25 kraadi. Nädala alguses võib sadada aga jäävihma ja teed võivad muutuda kohati väga libedaks.
Autor: Sven Arbet/Ekspress Meedia/Scanpix

Esmaspäeva pärastlõunal hakkab saartelt alates sadama tihedat vihma ja lörtsi ning sadu laieneb õhtul üle Lääne- ja Lõuna Eesti kirde suunas ning teed võivad muutuda väga libedaks. Nädala lõpus läheb aga ilm järsult külmemaks.

„Ilmarindel toimub lühikese ajaga nii palju muutusi. Juba homme (2.01) liigub Läänemere lõunaosast kirde suunas uus aktiivne madalrõhuala, mille lohk laieneb Baltimaade kohale ühes soojema ja niiskema õhuga,“ kirjutas keskkonnaagentuuri sünoptik Kairo Kiitsak sotsiaalmeedias.

„Esmaspäeva pärastlõunal hakkab saartelt alates tihedat vihma ja lörtsi sadama, sadu laieneb õhtul üle Lääne- ja Lõuna-Eesti kirde suunas. Lääne poolt alates algab temperatuuritõus üle 0 kraadi. Kohati sajab sisemaal ka lund ja samuti on oodata jäätuvat vihma/jäävihma. Jäiteoht on suur eeskätt Pärnu-Tallinna mõttelisest joonest ida pool. 3.01 öösel sajab mitmel pool tihedat vihma ja lörtsi, Kirde-Eestis ka lund, hommikupoole ööd läheb sadu Põhja-, Ida- ja Kesk-Eestis üle lumeks. On jäidet. Teedel on libedust!“ hoiatas Kiitsak.

Algava nädala teises pooles võib aga õhutemperatuur Eestis langeda Kiitsaku prognoosi kohaselt isegi alla miinus 25 kraadi.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!