Üksikema tee võlasoost välja

Autor: Anu Lill • 8. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Marge Ööbik suutis oma rahaasjades teha kannapöörde ja on nüüd investor.
Autor: Erakogu

Marge Ööbik on 37aastane üksikema, kellel on 15aastane poeg. Olles sattunud lumepallina järjest suureneva võlakoorma alla, otsustas Marge teha kannapöörde oma elus, et katkestada allakäiguspiraal. Praeguseks on ta vabanenud röövelliku intressiga tarbimislaenudest ning kasvatab oma 14 000 euroni jõudnud investeerimisportfelli.

Marge alustas tööelu noorelt – 11. klassis hakkas ta ise endale raha teenima. Gümnaasiumi viimases klassis jäi aga kool pooleli. Ta üritas küll õhtukoolis hiljem haridusteed jätka­ta, aga elu tuli vahele. Marge asus täiskohaga raha teenima, temast sai ema ning mõne aja pärast ka üksikema.

Andme­sisestajana töötades sai noor naine aru, et see pole tema jaoks lahendus kogu eluks ja selle palgaga last suureks ei kasvata. Seega võttis Marge vastu otsuse, et lõpetab gümnaasiumi ja astub ülikooli. Ta püüdis balansseerida lapse kasvatamise, täiskoormusega töö ja kooli vahel olukorras, kus lapse isalt arvestatavat toetust ei tulnud. Vanemad olid aga abiks ja tasapisi läks elu rööpasse. Marge sai haridusteed jätkata, lapse ning töö kõrvalt isegi Tallinna Ülikooli lõpetada ja leidis endale erialase töö. Kõik tundus ilus, aga ahvatlusi, kuhu raha kulutada, oli liiga palju.

Tarbimislaenude võtmine viis võlamülkasse

Marge ei suuda täpselt öelda, miks ta hakkas asju ostma tarbimislaenude abil, aga möönab, et ilmselt andis ta järele tajutavale ühiskonna survele, et alati peab olema kõige uuem telefon. Samuti võis põhjuseks olla see, et ta polnud kunagi endale midagi väga ägedat lubada saanud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!