Häirekeskus annab nõu, kuidas kutsuda hädaolukorras abi kui puudub mobiililevi

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 15. detsember 2023
Jaga lugu
Lumetormi lõhutud elektriliinide parandamine.
Autor: Liis Treimann

Viimastel päevadel on elektrikatkestuste tõttu mitmetes piirkondades üle Eesti esinenud ka mobiililevi häireid. Kui mobiilside ei tööta, ei saa valida ka hädaabinumbrit 112. Häirekeskus annab nõu, kuidas katkestuste korral hädaolukorras abi kutsuda.

Tiheda lumesaju tõttu on lähipäevil oodata raske lume vajumisest elektriliinidele tingitud elektrikatkestusi ning võimalikke häireid mobiililevis. Häirekeskuse kriisijuht Janek Murakas selgitas, kuidas saada õnnetuse juhtumisel või mistahes hädaolukorras ühendust hädaabinumbriga 112, kui on kiiresti vaja kiirabi, politseid või päästjaid.

"Kui mobiilside on häiritud, kuid vajad kiiresti abi, proovi esmalt lahkuda hoonest ja helistada õuest – seal võib olla parem levi. Kui see ei tööta, võta telefonist välja SIM-kaart ja proovi uuesti. SIM-kaardi eemaldamisel hakkab telefon automaatselt otsima võrku, millega liituda, ning teise operaatori võrgus võib signaal olla tugevam,“ soovitas Murakas pressiteate vahendusel.

„Kui helistamine ei õnnestu, proovi saata hädaabinumbrile 112 SMS, mis sisaldab aadressi, kuhu abi saata ning selgitust, millist abi vajatakse. SMSi teel abi kutsumine võib olla alternatiiv ajal, mil tavaline häälkõne ei õnnestu," sõnas kriisijuht.

„Talvistes oludes, mil esineb elektrikatkestusi, on oluline, et iga inimene teaks ka seda, kus asub lähim politseijaoskond, päästekomando või kiirabijaam. Nendel asutustel on ühendus häirekeskusega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!