Teine pensionisammas saab jõudu juurde: kes ja kuidas peaks sissemakseid suurendama

Autor: Jana Saarkoppel • 13. jaanuar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Hakates 2 protsendi asemel panustama oma palgast teise sambasse iga kuu 6 protsenti, tõuseb tuleviku pension juba umbes 45-50 protsendi vahemikku praegusest kuupalgast. Asi seegi, kuigi mugavama pensionipõlve veetmiseks on sellest ekspertide sõnul veel vähe.
Autor: Shutterstock

Alates sellest aastast on teise pensionisambaga liitunutel võimalik tõsta oma sissemaksed praeguse 2 protsendi pealt kas 4 või 6 protsendi peale. Rahatarkade meelest tasub uut võimalust maksimaalselt ära kasutada.

"Kui sa muidu ei investeeri, siis kasuta vähemalt see teine sammaski ära, siis on ta tehtud," ütles aasta investor ja naisinvestorite klubi looja Kristi Saare.

SEB ekspertide hinnangul on teise samba sissemaksete suurendamine mõistlik enamikule palgasaajatele ning suurendamise võimalus tasuks ära kasutada enne, kui hakata tegema muid investeeringud, kirjutas Äripäev.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!