Psühholoog: vaikivad töötajad näitavad ebapiisavat turvatunnet

Autor: Sigrid Hiis • 23. jaanuar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Liina Kadari, Ave Laas ja moderaator Joonas Hellerma konverentsil "Meelerahu 2023".
Autor: Erakogu

Psühholoogiliselt ebaturvaline töökoht tapab uute ideede sünni ja summutab inimeste teotahte. Kuidas ära tunda sellist töökeskkonda ning luua õhustik, kus töötajad tunnevad, et võivad oma arvamusi avaldada ning nende roll ettevõttes on oluline, jagab sertifitseeritud coach ja organisatsioonipsühholoogia edendaja Liina Kadari.

Liina Kadari esines konverentsil "Meelerahu 2023". Pakume Lääne-Virumaa Uudiste lugejatele kuulamiseks tema ettekannet, milles ta räägib turvatundest töökohal.

Kõik ideed ja mõtted ei ole geniaalsed ning sellepärast filtreerime me töökohal üsna palju, mida ja millal öelda. „Me anname päeva jooksul igale toimunud olukorrale mikrohinnangu ning selle pealt otsustame, kuidas edaspidi käitume või mida ütleme. Selle tulemusena otsustame inimestena tihti, et mugavam on tööl käia, kui me alati oma arvamust ei avalda. Keskkondades, kus ka tööandja ei soodusta oma arvamuse avaldamist ja töötajad massiliselt pigem vaikivad, tekib nii-öelda vaikuse epideemia,“ räägib Kadari.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!