Koroonapiirangute kontroll: politsei on Virumaa ettevõtetele teinud paarkümmend ettekirjutust

Autor: Kristjan Ojang • 11. november 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Ida prefektuuri politseinikud on kahel viimasel nädalal teinud kontrollreide Virumaa ettevõtetesse, mille käigus kontrollitakse praegu kehtivate koroonanõuete täitmist. Politsei- ja Piirivalveameti Ida prefekti Tarvo Kruubi sõnul kontrollitakse põhiliselt meelelahutuse ja toitlustusega tegelevaid ettevõtteid ning kaubandusasutusi.

Politsei- ja Piirivalveameti Ida prefekt Tarvo Kruup.
Autor: Kristjan Ojang

Politsei- ja Piirivalveameti Ida prefekti Tarvo Kruubi sõnul eksitakse põhiliselt selle vastu, et nõudeid ei võeta tõsiselt, ei viida läbi vaktsiinipasside kontrolle või tehakse seda väga kergekäeliselt. "Näiteks toitlustusasutuses peab veenduma kindlalt, et inimene on vaktsineerimiskuuri läbinud või haiguse läbi põdenud, enne kui tal lubatakse mask eest ära võtta," lisas ta.

Kahe nädala jooksul on politsei teinud Virumaal 22 ettekirjutust ning väljastanud ka trahvi ühe Ida-Virumaa ettevõtte suhtes. Lääne-Virumaal on seni tehtud viis ettekirjutust.

"Reeglite mittetäitmise avastamine ei tähenda alati trahvimist. Esmased kohtumised piirduvad sageli vestlustega. Küll aga oleme viimased paar nädalat pigem jätnud maha ka ettekirjutuse, kui näeme kõrvalekaldeid või vajakajäämisi ja läheme samasse kohta uuesti mõne aja pärast ning veendume, kas ettevõte on aru saanud oma eksimusest ja asunud olukorda parandama," selgitas Kruup.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!